Stiri Juniori U19 Feminin

CSM Constanța a câștigat Cupa României la baschet feminin

CSM Constanța a câștigat Cupa României la baschet feminin

Primul trofeu din sezonul 2023/2024 în baschetul feminin românesc, la nivel de senioare, s-a acordat în cursul serii de luni, 11 martie, la Sfântu Gheorghe. Ultimul act al Final 8-ului Cupei României le-a pus față în față pe CSM Târgoviște și CSM Constanța, iar trupa dobrogeană a reușit să câștige cu 94-83.

Târgoviște: Juliunn Redmond, Carla Popescu, Chantel Charles, Samantha Keltos, Anamaria Vîrjoghe

Constanța: Annemarie Godri-Părău, Sigrid Koizar, Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean, Kristina Higgins

Formația de la malul Mării Negre a debutat excelent în finală și după 150 de secunde scorul a devenit 0-10, Vîrjoghe și Popescu fiind cele care au înjumătățit ecartul înaintea triplei lui Mărgineanu de la 5-13. Târgoviște a continuat să reducă din deficit și s-a ajuns la 15-18, de unde însă primul sfert s-a încheiat cu un parțial mai bun al Constanței și pe tabelă a apărut o diferență de șapte lungimi: 18-25. Tripla lui Jones a deschis sfertul secund, iar Târgoviște a răspuns imediat cu reușite consecutive din spatele arcului de cerc (24-28) și în următoarele minute ecartul a devenit unul constant. Higgins și-a împărțit perechea de libere la 32-39, CSM Târgoviște s-a apropiat apoi la o posesie și CSM Constanța a răspuns cu cinci puncte la rând. Scorul pauzei a fost stabilit de layup-ul Carlei Popescu, 40-46.

Mărginean, Higgins și Zivkovic au ajutat trupa dobrogeană să urce din nou la mai mult de 10 puncte, astfel că pe tabelă scorul a devenit 45-57. Redmond a contribuit cu un three-point play pentru -7, Irimia a răspuns în decurs de câteva secunde cu o triplă și de acolo s-a ajuns la 52-60, la jumătatea sfertului trei. Constanța a prins un run de 13-3 din acel moment și a condus la cel mult +18 în perioada rămasă din act, la finalul căruia scorul a fost 59-76. Clubul dâmbovițean a putut să taie puțin din ecart printr-un început bun de sfert patru, iar după ce Godri-Părău a contribuit cu un layup la 67-83, Chivu și Keltos au avut triple consecutive și Vîrjoghe a modificat situația pentru 77-87. Constanța a trecut de borna celor 90 de puncte marcate cu trei minute înainte de final și turneul din Sepsi Arena s-a încheiat cu 83-94 în favoarea trupei de la malul Mării Negre.

Șase jucătoare ale învingătoarelor s-au aflat în double digits. Gabriela Mărginean (22 de puncte, 2 recuperări, 4/6 de la distanță) și Britney Jones (20 de puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări) au fost cele mai eficiente.

În replică, Juliunn Redmond a totalizat 24 de puncte, 8 recuperări și 4 assist-uri, iar Carla Popescu a urmat-o cu 15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 3/7 de la distanță.

CSM Constanța a cucerit primul trofeu pus în joc în acest sezon al baschetului feminin la nivel de senioare, după ce le-a eliminat pe parcurs din Cupa României pe FCC Baschet UAV Arad (74-71 și 89-59 în primul tur), CS Universitatea Cluj-Napoca (76-45 în sferturi) și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe (88-80 în semifinale).

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!