Stiri Juniori U19 Feminin

CSM Constanța se desprinde în finala LNBF

CSM Constanța se desprinde în finala LNBF

CSM Constanța a câștigat ambele partide disputate pe teren propriu în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin. După ce au obținut un succes la șapte puncte în deschiderea finalei, jucătoarele pregătite de Alexandru Olteanu s-au impus cu 88-69 în a doua confruntare cu FCC Baschet UAV Arad.

În confruntarea de miercuri, 17 aprilie, Constanța a mizat pe un prim 5 în care s-au regăsit Annemarie Godri-Părău, Sigrid Koizar, Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean și Kristina Higgins. Aradul a răspuns cu Boglarka Biszak, Bianca Voica Nagy, Taylor Murray, Nicoleta Mititelu și Tereza Vitulova.

Gazdele au debutat perfect și după aproape patru minute au condus cu 13-1, diferența fiind dusă până la 15 lungimi pe parcursul primului sfert (26-11). Perioada s-a încheiat cu un avantaj important de partea Constanței, 28-15. Galben-albastrele au avut un răspuns pe măsură și treptat au putut să se apropie. În bună parte din sfertul secund diferența a fost formată dintr-o singură cifră, iar eficiența Aradului a dat roade, astfel că la pauză CSM Constanța a condus la doar trei puncte: 46-43.

Revenirea de la vestiare a adus 23 de puncte marcate în total și amfitrioanele s-au desprins din nou pe finalul celui de-al treilea sfert, perioadă încheiată cu 61-51. Ofensiva câștigătoarei Cupei României a arătat mult mai bine pe parcursul ultimelor 10 minute, iar echilibrul a dispărut și în cele din urmă scorul a devenit 88-69.

Ioana Ghizilă a terminat cu 20 de puncte, 4 pase decisive și 6/7 de la distanță după ce a început meciul de pe bancă. Laura Miskiniene (12 puncte, 8 recuperări, 4 mingi pierdute) și Gabriela Mărginean (11 puncte, 3 mingi pierdute) au fost următoarele marcatoare ale învingătoarelor.

FCC Baschet UAV Arad a avut două jucătoare în double digits. Andrea Easley a contribuit cu 25 de puncte, 7 recuperări și 3 assist-uri venind de pe bancă, iar Tereza Vitulova a urmat-o cu 17 puncte și 8 recuperări.

Scorul la general în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin a devenit 2-0. Seria va continua la Arad pe 23 aprilie (ora 19.00) și dacă va fi nevoie de al patrule meci, acesta va avea loc două zile mai târziu (25 aprilie, ora 19.00) în același oraș.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!