Stiri Juniori U19 Feminin

U-BT Cluj-Napoca vs. FC Argeș Basketball: Favorita nr. 1 primește vizita echipei-revelație

U-BT Cluj-Napoca vs. FC Argeș Basketball: Favorita nr. 1 primește vizita echipei-revelație

Joi, 25 aprilie, va începe seria dintre U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș Basketball, din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primele două meciuri se vor juca în BTarena joi, 25 aprilie, și sâmbătă, 27 aprilie, după care seria se va muta la Pitești.

În sferturile de finală, ambele formații s-au impus cu 3-0, trecând în „careul de ași” fără să simtă gustul înfrângerii. Alb-negrii au dominat seria cu CS Dinamo București, având emoții doar în prima repriză a primului joc și câștigând partida decisivă la o diferență de 49 de puncte: 97-48. De partea cealaltă, alb-violeții au obținut două victorii consecutive pe terenul lui CS Rapid București și apoi și-au asigurat calificarea în semifinale în fața propriilor suporteri.

Cele două grupări s-au mai întâlnit de două ori în această stagiune, ambele confruntări fiind adjudecate de către elevii lui Mihai Silvășan. Mai întâi, pe teren propriu, clujenii s-au impus cu 88 la 69, neîntâmpinând nicio problemă în fața jucătorilor lui Nebojsa Vidic.

Liderii învingătoarei au fost Patrick Richard (18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Emanuel Cățe (16 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive), Adam Mokoka (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive) și Bryce Jones (11 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Corey Allen (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Nikola Jevtovic (14 puncte, 8 recuperări) și Naje Smith (12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive).

Meciul din retur nu a avut o desfășurare asemănătoare. Piteștenii au evoluat excelent în fața propriilor fani și, la un moment dat, părea că aceștia îi vor administra campioanei României prima înfrângere pe plan intern din ediția 2023-2024. Însă, în actul decisiv, U-BT a realizat un parțial de 30-4, prin care și-a adjudecat o nouă victorie: 63-78.

Bryce Jones (18 puncte, 3 intercepții, 2 recuperări, 2 pase decisive) a fost principalul realizator al ardelenilor, urmat de Emi Cățe (13 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții) și de Karel Guzman (10 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive).

În schimb, cei mai buni jucători ai gazdelor au fost Corey Allen (17 puncte, 4 pase decisive) și CJ Jones (11 puncte, 5 recuperări).

Cele două încleștări au ilustrat clar două aspecte: U-BT Cluj-Napoca este echipa mai puternică și, prin urmare, favorită, dar FC Argeș Basketball este o formație care va profita de orice lipsă de concentrare a adversarilor.

Foarte interesant va fi, din nou, duelul dintre Cățe și Jevtovic, doi dintre cei mai buni pivoți din această ediție a Ligii Naționale. Emi a terminat sezonul cu medii de 13.4 puncte, 7.7 recuperări, 1.9 pase decisive și 20.5 la eficiență, fiind numit MVP de către redacția noastră, în timp ce Nikola a contabilizat 15.4 puncte, 7.6 recuperări, 1.7 pase decisive și 18.7 la eficiență.

Din punct de vedere statistic, „studenții” stau mai bine la toate capitolele, însă cheia pentru clujeni va fi apărarea. În meciul din retur, U-BT a revenit în joc grație unei intensități extrem de mare în defensivă, care a dus la o mulțime de greșeli ale adversarilor. Dacă alb-negrii vor arăta aceeași agresivitate, atunci alb-violeții vor avea nevoie de o execuție aproape perfectă pentru a marca.

Rămâne de văzut care va fi deznodământul acestei serii, însă este clar că va fi un duel foarte interesant între câștigătoarea ultimelor trei titluri și revelația sezonului în LNBM. Iată programul partidelor:

  • Meciul 1 – Joi, 25 aprilie, ora 19:00, FRB TV, BTarena, Alexandru Olaru, Mate Andraș Stretea, Matei Bănică (comisar: Doru Vinași)
  • Meciul 2 – Sâmbătă, 27 aprilie, ora 19:00, FRB TV, BTarena, Marius Ciulin, Ciprian Stoica, Alexandra Stan (comisar: Viorel Constantinescu)
  • Meciul 3 – Marți, 30 aprilie, ora 19:00, Digi Sport 4, Prima Sport 4 FRB TV, Pitești Arena
  • Meciul 4 (dacă va fi nevoie) – Joi, 2 mai, ora 18:00, Prima Sport 2, FRB TV, Pitești Arena
  • Meciul 5 (dacă va fi nevoie) – Marți, 7 mai, FRB TV, BTarena

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!