Stiri Liga I Masculin

11 echipe vor lua startul în Liga 1 Masculin

11 echipe vor lua startul în Liga 1 Masculin

Sezonul 2019/2020 reprezintă întoarcerea diviziei secunde de baschet masculin, intitulată „Liga 1”. Cu ocazia ultimei întâlniri a Consiliului Director, FRB a oferit și detaliile cu privire la această ligă.

Astfel, competiția va avea în componență 11 echipe, iar primele două vor juca într-un baraj pentru promovarea în Liga Națională, contra ultimelor două clasate din LNBM. De asemenea, în Liga 1 vor fi folosiți doar sportivi români, dintre care cel puțin șase vor trebui să fie U23, iar doi U23 vor trebui să fie permanent pe teren. Singurii străini care au voie pe parchet sunt juniorii care au petrecut cel puțin doi ani în România, cum este cazul sportivului celor de la U-BT, Modibo Diaby. Echipele satelit vor avea voie să se înscrie în Liga 1, dar nu au drept la promovare.

Toate detaliile din comunicatul FRB, după cum urmează:  

„Secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta situatia inscrierilor in Liga 1, masculin. S-au inscris 12 echipe, dar ulterior s-a retras echipa CSM Bucuresti.

Se propune un sistem competitional cu o serie unica, cele 11 echipe jucand in prima faza, tur-retur, 20 de jocuri. In faza urmatoare se va juca play-off de 6, 3 tururi de 2/3 jocuri, iar celelalte vor juca pentru clasament.

Echipele clasate pe primele 2 locuri vor sustine, inaintea inceperii sezonului 2020-2021, un baraj de promovare cu echipele de pe locurile 15 si 16 din LNBM 2019-2020.

Echipele satelit au aceleasi reguli pentru jucatori ca celelalte echipe: se joaca numai cu romani, L18, din cei 12 jucatori inscrisi pe foaia de arbitraj cel putin 6 sa fie sub 23 ani (nascuti 1997 sau mai mici); se admite „pasaportul de teren” pentru juniorii de alta cetatenie, care au activat cel putin 2 sezoane complete si consecutive la un club din Romania; permanent pe teren trebuie sa fie cel putin 2 jucatori sub 23 ani; 

Echipele satelit au voie sa participe in play-off, dar nu au voie sa mearga la barajul de promovare in LNBM.

Calendar competitional orientativ: 13 octombrie 2019 – 12 aprilie 2020;

- taxa formare juniori – 750 euro;

- baremul de teren va fi de 167 lei brut/arbitru si 125 lei brut/comisar si vor fi achitate pe baza CAS incheiat intre oficial si clubul gazda (asa cum s-a procedat sezonul trecut, in grupa C);

- tragerea la sorti va avea loc in 09 septembrie, ora 12, la sediul FRB”, se arată în ultimul comunicat FRB.

CS U Cluj-Napoca, CN Aurel Vlaicu, Rapid București sau Agronomia se numără printre cluburile care au participat anul trecut în LNBM, formatul cu trei grupe valorice, și care cel mai probabil vor lua startul în noul sezon al Ligii 1. Așteptăm să vedem lista completă a celor 11 formații care vor juca în a doua divizie valorică.

*foto: Facebook Rapid - Alte Sporturi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!