Minute | 40:00 |
Puncte | 20 |
Pase decisive | 1 |
Recuperari | 14 |
Eficienta | 33 |
Campioana în exercițiu a României, CSU Asesoft Ploiești, este echipa cu cele mai multe participări în cupele europene dintre toate cluburile din baschetul masculin autohton în ultimul deceniu. Practic, din sezonul 2003/04 și până în prezent, echipa finanțată de Sebastian Ghiță a ratat participarea în cupele europene doar în sezonul precedent, 2011/12. Astfel, prahovenii se află la cea de-a 9-a participare continentală.
Concret, CSU Ploiești a debutat în competițiile organizate sub egida FIBA Europe în sezonul 2003/04. Este vorba despre FIBA Europe Cup. O întrecere care la vremea respectivă a fost cotată ca a 4-a în ordinea valorii întrecerilor pan-europene. Prahovenii au repetat participarea în sezonul 2004/05, atunci când au câștigat această competiție!
Astfel, a urmat pasul înainte. Adică participatea în FIBA EuroCup (actuala EuroChallenge), adică a 3-a întrecere ca importanță în Europa. Asesoftul a înregistrat două participări consecutive, totalizând o victorie și 11 înfrângeri, echivalente cu eliminarea prematură, din prima fază a competiției.
În sezonul competițional 2007/08, CSU Ploiești a primit un wild-card de ultim moment pentru Cupa ULEB (actuala EuroCup), a doua competiție ca valoare în Europa. Aici a întâlnit adversari de calibru, precum Galatasaray Istanbul, Spirou Charleroi sau Akasvayu Girona. Ploieștenii au strâns patru victorii din totalul de zece meciuri însă au ratat calificarea în faza următoare.
Sezonul 2008/09 a găsit-o pe CSU Ploiești din nou în EuroChallenge. Aceasta a fost urmată de alte două participări, însă niciuna nu a fost încununată de calificarea dincolo de prima fază a grupelor. Asesoftul a fost eliminat în turul al doilea preliminar al competiției în sezonul 2008/09, respectiv în primul tur preliminar în stagiunea 2010/11. În ediția 2009/10 a intrat direct în grupe, dar a bifat doar două victorii și nu a putut avansa mai departe.
În EuroChallenge, CSU Asesoft Ploiești se află la cea de-a 6-a participare. În primele cinci a contabilizat șase victorii și 18 înfrângeri.
BC Timișoara a înregistrat o participare în Cupa Korac (1994/95), una în FIBA EuroCup (actuala EuroChallenge, 2007/08). De asemenea, a întregistrat participări în competiții regionale precum Liga Europei Centrale (CEBL, 2008/09 și 2009/10), respectiv în Liga Balcanică (BIBL, 2011/12).
BCM U Pitești a bifat o participare în cupele europene. În sezonul 2000/01, în Cupa Korac.
Gaz Metan Mediaș a avut o participare în Liga Balcanică (BIBL, 2009/10), dar se află la primul sezon într-o competiție continentală.
Foto: fibaeurope.com
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!