Stiri Liga I Masculin

Bogdan Creț: „Suntem entuziasmați că putem să ne reprezentăm țara pe teren propriu”

Bogdan Creț: „Suntem entuziasmați că putem să ne reprezentăm țara pe teren propriu”

O zi desparte naționala României de debutul la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, turneu continental organizat în trei localități din județul Prahova. Înaintea primului meci de la European, de vineri (29.07), am stat de vorbă cu Bogdan Creț, multiplu medaliat la juniori cu LPS Bihorul CSM Oradea.

L-am întrebat pentru început pe Bogdan ce înseamnă un asemenea turneu jucat pe teren propriu și ce obiective are naționala pentru acest European:

„Faptul că jucăm pe teren propriu un campionat european este o adevărată mândrie pentru noi. Suntem entuziasmați că putem să ne reprezentăm țara pe teren propriu. Presiunea este mare tot timpul când îți reprezinți țara, dar poate fi benefică dacă știi să o gestionezi în direcția bună. Ca echipă, ne dorim să facem un joc colectiv cât mai bun și să dăm tot ce avem mai bun, iar pe plan individual doresc să îmi ajut cât mai mult echipa atât în aparare, cât și în atac.”

El consideră că toate echipele o să vină pregătite și nu se poate vorbi de o favorită în grupa României:

„Este o grupă dificilă. Toate echipele vor veni foarte bine pregătite. Nu cred că se poate vorbi în acest moment de o echipă favorită. Cred că va conta foarte mult forma de moment și inspirația jucătorilor în anumite faze, care vor face diferența. Obiectivul meu este de a juca cât mai bine și de a ajuta echipa să câștige cât mai multe meciuri. În final vom vedea unde ne va duce acest lucru.”

„Fiecare meci are o miză imensă”

Bogdan a avut meciuri și în Liga 1 în stagiunea precedentă, unde a avut ocazia să joace împotriva mai multor seniori trecuți prin LNBM. Tânărul spune că experiența l-a ajutat și a devenit extrem de motivat pentru a arăta că locul său e acolo:

„Meciurile din Liga 1 m-au ajutat categoric, deoarece am întâlnit jucători mai experimentați decât mine, lucru care m-a obligat să abordez meciurile extrem de motivat, să demonstrez că merit să joc la echipa mea și la acest nivel. Fiind un campionat european, fiecare meci are o miza imensă, însă trebuie să rămânem focusați tot timpul pe ce avem de făcut și pe indicațiile staff-ului tehnic.”

Unitatea de grup ar putea fi unul dintre plusurile naționalei la Campionatul European, crede Bogdan Creț, care spre final a scos în evidență și detaliul pe care trebuie să se focuseze împreună cu colegii săi pentru a putea juca de la egal la egal cu oricine:

„Avem o generație cu mulți jucători talentați. Cred că plusurile noastre sunt inteligența și unitatea de grup. Pe majoritatea băieților îi cunosc de mult timp și suntem prieteni buni, lucru care ne-ar putea ajuta la acest turneu. Totodată, dacă respectăm indicațiile staff-ului tehnic (echipei) și depunem efort pe faza defensivă, să dăm cât mai puține șanse adversarilor de a executa aruncări deschise, cred că avem șanse bune de a câștiga cu oricare dintre adversarii de la acest turneu.”

România U18 debutează vineri, 29 iulie, în Sala Olimpia din Ploiești cu un meci împotriva Slovaciei. Partida va începe la ora 18.45 și va putea fi urmărită pe YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!