Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Braxton Dupree: „Sunt convins că ne vom redresa”

Paul Olar

Paul Olar
09.02.2015

Universitatea Cluj-Napoca nu a reușit să spargă ghinionul nici în etapa a-XVIII-a. Gruparea lui Carmin Popa a cedat confruntarea disputată în fața Energiei Tîrgu Jiu, scor 91-68.

Deși ardelenii ocupă ultima ultima poziție, Braxton Dupree rămâne optimist. Americanul proaspăt sosit pe malul Someșului vorbește despre noua sa formație, într-un interviu acordat site-ului Total Baschet.

Braxton, un eșec în duelul precedent, la Târgu Jiu...

Cred că am început bine meciul cu Energia, foarte energic. Din păcate, lucrurile nu au continuat așa, însă văd câteva aspecte pozitive de pe urma cărora putem construi. I-am dominat la recuperare și trebuie să fim pregătiți în fiecare joc.

Două partide în maieul Universității și tot atâtea eșecuri. Cât de greu este să digeri o astfel de situație?

Nu îmi place să pierd, dar înțeleg că ne aflăm într-un proces. Avem nevoie de timp ca să creștem din punct de vedere colectiv. Nu am venit aici să pierd și sunt sigur că același sentiment îl au și colegii mei. Sunt sigur că ne vom redresa!

La ce aspect al jocului plănuiești să contribui cel mai mult?

Vreau să contribui prin muncă asiduă atât în apărare, cât și în atac. De asemenea, doresc să fiu un exemplu.

Ce părere ai despre tinerii jucători din lotul Universității?

Îmi plac baschetbaliștii români. Din câte am văzut, sunt dedicați și dornici de luptă. Precum am afirmat, sunt convins că ne vom redresa.

Cum te simți în România?

Până acum totul este bine. Nu am mai fost niciodată în România. Clujul este un oraș frumos și oamenii m-au primit cu căldură.

Ai activat și la Rilski Sportist, în Bulgaria. Cum ai descrie respectiva experiență?

Experiența din Bulgaria a fost grozavă, deoarece am avut șansa să joc pe plan internațional. Alături de Rilski, am participat în Liga Balcanică, acolo unde ne-am bucurat de mult succes. Cu siguranță nu voi uita aventura mea la Rilski.

Există asemănări între campionatul românesc și cel din Bulgaria?

Cred că sunt câteva similarități între cele două competiții. Se joacă agresiv și se pune accent pe partea tactică. Totodată, ambele întreceri se mândresc cu formații ce merg bine în cupele europene. Astfel, se capătă recunoașterea internațională.

Ce ne poți spune despre încleștarea viitoare cu BC Mureș?

Nu am văzut echipele din România. Chiar și așa, sunt sigur că va fi o provocare. Nu avem altă alternativă decât să dăm totul. Cred că dispunem de jucători talentați și trebuie să muncim. Au rămas doar șapte etape în care avem obligația de a ne face un nume.

*Foto: Dan Porcuțan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!