Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Carmin Popa: ”<U> este o simbioză perfectă între experiență și tinerețe!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
07.11.2013

”U” Cluj Napoca, echipă reînscrisă anul acesta în Liga 1 de baschet masculin, se află, la terminarea turului fazei preliminare, pe poziția a doua în clasament.

Clujenii, conduși de pe banca tehnică de Carmin Popa, au 4 victorii și o singură îngrângere, venită pe terenul celor de la BC ”Perla Harghitei” Miercurea Ciuc.

TotalBaschet.ro a stat de vorbă cu tehnicianul clujenilor pentru a afla care sunt concluziile acestor prime 5 meciuri în Liga 1.

În septembrie, când ați început pregătirile, te așteptai ca echipa să fie pe acest loc dup 5 etape?

Noi am început practic pregătirile cu 2 săptămâni și jumătate înainte de startul sezonului, deci nu am fost în forma potrivită la debut. Succesul din prima etapă, cu Mediaș, ne-a dat încredere și apoi am abordat fiecare meci la victorie.

Mulțumit de jocul echipei în aceast început de sezon?

Da, sunt mulțumit. Echipa a urcat de la meci la meci, chiar dacă am avut o mică sincopă, și anume înfrângerea cu Ciucul. Relițiile de joc încep să funcționeze iar faptul jucătorii sunt foarte receptivi la antrenamente face ca o creștere în joc de la meci la meci să fie un lucru normal. Sunt curios la meciurile mai tari din etapele viitoare cum și care ne va fi exprimarea în teren.

Ati pierdut doar partida, cu Ciuc. Puteați învinge sau experiența din prima ligă face Ciucul o echipă extrem de greu de bătut?

Ciucul o echipă bună, cu jucători care se înțeleg foarte bine pe teren. În meciul direct ne-a arătat de ce este pe primul loc. Înfrângerea cu Ciuc, chiar dacă a fost puțin dureroasă, a venit când trebuia. Așa am realizat ce trebuie să îmbunătățim la jocul nostru, unde trebuie să lucrăm, ce trebuie să facem. Și crede-mă că avem ce să facem. Sunt încrezător și abia aștept meciurile tari cu Ciuc din retur și faza a doua, și bineînțeles, mai departe, turneul semifinal.

Cât de mult contează aportul veteranilor în echipă?

Eu nu i-aș numi veterani. Sunt jucători cu experiență care au ajuns la maturitate. Este vorba de Racovițan, Crăciun, Foalea. Și nu sunt multi. Ceilalți sunt jucători care pot și cresc atât ca joc cât și ca experiență, gen Crainic, Tarța, Lazăr, Tebies, Pop. Ultima grupă este formată din juniori gen Ionescu, sau care au terminat de curand junioratul, gen Bakk sau Birau. Au șansa să joace, să prindă încredere și, de ce nu, să devină jucători de baza în viitor. Deci echipa este o simbioza perfectă de tinerețe și experiență, unde experiența însă are cel mai greu cuvant de spus.

Cum este nivelul Ligii 1?

Raportat la ce se întâmplă în Liga Națională, nivelul este slab. Văd însă și o parte bună, și anume faptul că nu mai au voie să evolueze jucători străini. Astfel, jucătorii români tineri au posibilitatea să joace, să aibă minute, să acumuleze experiență și să poată face față în LN. Visul meu este ca o echipă de LN formată numai din români să prindă PlayOff-ul.
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!