Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Concordia Chiajna a învins la Iași în derbyul Seriei a II a

Daniel Onesim

Daniel Onesim
03.03.2013

Intr-o atmosfera de mare derby, s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Iasi meciul dintre Politehnica Unirea Iasi si Concordia Chiajna, partida deosebit de importanta in stabilirea ierarhiei seriei si implicit in stabilirea favoritei la promovare.

Echipa ieseana a intrat in teren in formula: Madalin Nicolae, Ionut Hurjui,  Constantin Amarghioalei, Vlad Popovici, Liviu Roariu. Ilfovenii au inceput meciul cu: Nemanja Petrovic, Alexandr Vuletic, Horia Codin, Bogdan Stancut, Vasile Stefan (foto).

Partida a inceput intr-o nota de echilibru, echipa ieseana conducand pana in min 3 cand de la scorul de 11-10, Concordia a preluat initiativa si nu a mai cedat-o pana spre finalul meciului. Etaland un joc colectiv foarte solid, condus de Petrovic, aflat intr-o forma deosebita, oaspetii au inceput sa se distanteze pe tabela de marcaj. Interesant este ca in aceasta perioada ilfovenii au dominat si jocul sub panouri, reusind multe recuperari ofensive,  desi gazdele au avut in permanenta 3 oameni peste 2m pe parchet. Astfel ca dupa primul sfert pe tabela se inregistra scorul 18-28 spre nemultumirea celor 700-800 de spectatori.

Sfertul 2 debuteaza in aceeasi nota, cu echipa gazda debusolata, tributara unui joc ofensiv bazat pe rezolvari individuale si implicit ineficient in fata unei aparari agresive si bine organizata. Astfel ca scorul ia proportii 18-34 in min. 13. Dupa un time-out cerut de antrenorii Moscalu si Clapon, jocul defensiv al iesenilor se schimba in bine si sub incurajarile unei galerii superbe, gazdele dau primele semne de revenire in joc. Hurjui puncteaza de 2 ori de la mare distanta si scorul se strange 34-41 la pauza mare.

Sperantele publicului iesean revin,  mai ales ca la inceputul sfertului 3,  greselile au inceput sa apara si in jocul ofensiv al ilfovenilor. Jucand din ce in ce mai bine in aparare, gazdele reusesc sa recupereze mingi dar pe faza ofensiva se intrec in ratari nereusind sa stranga scorul pe tabela. Dupa 2-3 minute de joc haotic, presarat cu inexactitati de ambele parti, tot echipa din Chiajna reuseste sa se organizeze mai bine si reuseste sa inscrie mai mult, atat pe tranzitie ofensiva rapida cat si de la distanta,  prin Stancut care reuseste 2 aruncari perfecte din zero grade. Scor la finalul sfertul 3 45-60 si totul parea compromis.

Sfertul 4 incepe mai bine pentru ieseni, care beneficiind de jocul foarte bun a capitanului Nicolae, reusesc sa revina in meci si sa reduca scorul la 53-60 in minutul  36. Jocul in aparare prestat de gazde a crescut in intensitate, pe langa Nicolae contribuind  tinerii jucatori V. Popovici si L. Rotariu. Un rol decisiv in revenirea echipei il are atmosfera incendiara din sala, spectatorii ieseni incearcand din toate puterile sa sprijine  jocul echipei. 

Echipa din Chiajna incepe sa aiba probleme mari in momentul in care “creierul” echipei, N. Petrovic, este eliminat pentru 5 greseli personale dar iesenii nu profita, continuand sa comita greseli pe faza ofensiva. Din minutul 38 si 30 sec incepe sarabanda faulturilor initiata de gazde, in incercarea de a remonta diferenta de 7-8 puncte pe pe tabela si se parea ca strategia va da rezultate pentru ca oaspetii rateaza mult de la libere si scorul se strange la 3 puncte cu 40 secunde inainte de final.
O noua eroare pe faza ofensiva naruieste insa sperantele echipei iesene si a frumoasei galerii care i-a sustinut tot meciul. Scor final 72-78
 
Remarcati:
Poli Unirea Iasi: M. Nicolae 25 p, 10rec, V. Popovici 15 p, 5 rec, I. Hurjui 13p, 4 rec.
Concordia Chiajna: V. Stefan 24p, 7rec, 5 as; N.Petrovic 16 p, 1rec, 5 as, B. Stancut 18 p, 3rec, A. Vuletic 12p, 8rec de la
                    
In concluzie, o victorie absolut meritata a Concordiei Chiajna, o echipa solida, care practica un joc colectiv, modern si care a demonstrat  la Iasi ca isi merita statutul de favorita la promovare. Prin prisma valorii individuale, echipa gazda a demonstrat ca se poate mai mult dar trebuie sa inteleaga ca baschetul este un sport de echipa. 

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

3 comentarii la aceasta stire:
  • Alin din Chiajna :

    Forza Concordia
    Pentru autorul articolului: Cine crezi că joacă mai bine în momentul de faţă, Chiajna sau Steaua?

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • weslei :

    felicit
    echipa din chiajna pt victoria obtinuta la iasi si pe al sau conducator capusan Esti multumit acum TRAIASCA PCR SI CENZORII
    SAI

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @weslei
    Dacă nu ești de acord cu regulile site-ului, nu mai intra aici! Sunt destule locuri în www unde te poți manifesta precum în comentariul pe care ți l-am șters. TotalBaschet.ro nu este unul dintre ele! Punct!

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!