Stiri Liga I Masculin

Corona Brașov primește vizita Lagunei București în runda cu numărul 16

Corona Brașov primește vizita Lagunei București în runda cu numărul 16

CSM Corona Brașov se întâlnește pentru prima dată cu fanii în 2024 cu ocazia partidei de sâmbătă, 6 ianuarie, din etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația de sub Tâmpa va juca împotriva Lagunei București.

Calificată în Top 10 încă din prima stagiune petrecută în LNBM, Corona Brașov are 9-5 bilanț înaintea rundei din weekend și pe lângă acest duel va avea un singur meci până la startul fazei următoare. Brașovenii vor încheia seria meciurilor de acasă în această primă parte a campionatului, teren pe care au obținut cinci victorii în șapte apariții.

Laguna este ultima în campionat, fiind singura formație care nu a câștigat în sezonul 2023/2024. „Rechinii” au prins doar două partide în ultimele luni în care diferența finală a fost formată dintr-o singură cifră.

Un astfel de joc a avut loc în tur, în Arena de Baschet, unde CSM Corona s-a putut impune cu 72 la 68. Brandon Anderson a terminat atunci cu 15 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, iar Ousmane Barro a contribuit cu un double-double format din 13 puncte și 12 recuperări. Liderii Lagunei au fost Thomas Smallwood (16 puncte, 7 recuperări) și Stefan Mitrovic (15 puncte, 5/10 din acțiune).

Anterior, aceste cluburi s-au întâlnit și în Cupa României. Atunci, în grupa de la Brașov, partida nu a avut istoric și galben-albaștrii au câștigat cu 102 la 49, dar diferența nu a fost suficientă pentru a obține calificarea la Final 8-ul întrecerii.

Statistica ține în mod evident cu nou-promovata și doar la nivelul aruncărilor libere stă mai bine Laguna Sharks (69 - 66.4%). Brașovul are mai mulți jucători în Top 10 la diverse categorii statistice, cei mai importanți fiind Brandon Anderson (6.4 assist-uri - locul 3), Ouzsy Barro (7.9 recuperări - locul 5 și 63.7% la două puncte - locul 4), respectiv Jacoby Armstrong (86.7% la libere - locul 3). Thomas Smallwood este liderul bucureștenilor, cu medii de 13.8 puncte și 6.6 recuperări.

Duelul de la Brașov va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!