Stiri Liga I Masculin

Corona Brașov și CS Vâlcea 1924 au promovat în Liga Națională

Corona Brașov și CS Vâlcea 1924 au promovat în Liga Națională

CSM Corona Brașov și CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea vor evolua începând cu sezonul 2023/2024 în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce au câștigat și în a doua zi a turneului de promovare din Liga 1.

În primul meci al zilei de la Brașov, gazdele de la CSM Corona s-au duelat cu CS Agronomia București. Formația de sub Tâmpa i-a avut în primul 5 pe David Neacșu, Bariș Aktaș, Armin Cane, Andrei Oinaru și Ousmane Barro, iar bucureștenii au replicat cu Adrian Movileanu, Andrei Vizitiu, Laurențiu Dumitrescu, Mihnea Buligescu și Dumitru Potcoavă.

Brașovenii au controlat partida încă de la început și după 23-11 la finalul primului sfert, la pauză diferența a fost de 22 de puncte, 45 la 23. Sfertul al treilea a adus cele mai puține puncte marcate în acest joc și CSM Corona a putut să se desprindă încă puțin (61-35), pentru ca în cele din urmă echipa lui Ionuț Bâscoveană să obțină succesul care o trimite în LNBM: 90-52.

Armin Cane a fost aproape de triple-double (19 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive), David Neacșu a contribuit cu 14 puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri, iar Ousmane Barro a avut un double-double spectaculos cu 13 puncte și 14 recuperări, pe lângă care a adăugat 5 pase decisive și 3 capace.

Andrei Vizitiu a fost principalul marcator al Agronomiei (14 puncte, 5 recuperări), iar Mihnea Buligescu l-a urmat cu 11 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

Ulterior a urmat disputa dintre CS Politehnica Iași și CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, formații care au obținut rezultate diferite în prima zi. Ieșenii i-au avut pentru început pe parchet pe Horia Dragoslav, Matei Rotaru, Alexandru Pădineanu, Teodor Boghean și Sebastian Buiciuc, iar gruparea din Vâlcea a răspuns cu Lamar Hamrick, Toni Rotaru, Georgel Burlacu, Nicolae Ciucă și Ajaypal Singh.

Diferența a devenit devreme de trei posesii și CS Vâlcea a câștigat sfertul inaugural cu 12-21, iar până la pauză ecartul a ajuns să fie din două cifre, scor 26 la 36. Echipa din Zăvoi a controlat al treilea sfert, în care a ținut-o pe Poli Iași din nou la sub 15 puncte marcate și tabela a indicat 40-61 la intrarea în ultimele 10 minute, pentru ca acel din urmă parțial să fie cel mai modest pe plan ofensiv. CS Vâlcea a câștigat în cele din urmă cu 48 la 76 și a obținut biletele pentru Liga Națională.

Lamar Hamrick a adunat 21 de puncte și 7 recuperări, cu 8/9 din acțiune și 5/5 la libere, iar Ajaypal Singh a avut 18 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Horia Dragoslav a fost principalul marcator al meciului (24 de puncte, 5 recuperări), Iașiul fiind fără jucător în double figures pe lângă acesta.

În ultima zi a turneului de promovare (28.05), vor avea loc meciurile CS Agronomia București - CS Politehnica Iași (ora 11.30) și CSM Corona Brașov - CS Vâlcea 1924 (ora 14.00, live pe Prima Sport și Orange Sport).

*foto: Dan Potor / sportsmedia.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Felicitări
    celor două echipe. Să-i vedem la toamnă ce vor face în prima ligă, cu un plus parcă pentru Brașov. Am urmărit jocurile CS Râmnicu Vâlcea mai mult pentru a vedea evoluția lui Toni Rotaru, destul de consistentă. Părerea mea, în perspectiva regulii cu doi români în permanență pe teren, este că staful lui U-BT ar trebui să se gîndească să-l aducă înapoi. Cred că ar fi folositor la U, deși clar la Vâlcea ar avea mai multe minute, dar la 21 de ani parcă i-ar trebui o provocare mai mare.

    cu 10 luni în urmă (27.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!