Stiri Liga I Masculin

CS Universitatea Cluj bifează al treilea succes în Liga 1

CS Universitatea Cluj bifează al treilea succes în Liga 1

CS Universitatea Cluj-Napoca a câștigat al treilea meci din acest sezon al Ligii 1 la baschet masculin, după 73-54 cu ACS Ralph Brașov într-un joc disputat sâmbătă (04.12) ce a contat pentru etapa a 4-a.

Clujenii au debutat în formula Văleanu, Albu, Mihășan, Bîrlean și Brie, iar Brașovul a replicat cu Stochici, Souca, Turtoi, Drăgușanu și Zaharia.

Cu o singură excepție (5-5), Universitatea a condus în permanență pe parcursul sfertului inaugural, alb-negrii având și un run de 11-0 pe parcurs pentru a se desprinde la +10 pe tabelă și aveau 19-9 la finalul parțialului.

Ecartul a continuat să crească, ajungându-se în primă fază la 25-9, după care la 31-14 prin lay-up-ul lui Mihășan. Clujenii au depășit bariera celor 20 de puncte între, iar reușitele lui Văleanu, Bîrlean și Divoiu au fost suficiente pentru 48-21 la pauza mare.

Formația de sub Tâmpa a recuperat treptat din dezavantaj, Souca punctând la 51-31, însă Albu a dus Clujul din nou la aproape 30 de puncte în plus, 58-32. Brașovul a venit la cel mult 22 de puncte în spate de aici, sfertul trei terminându-se cu 61-36.

În ultimele două minute ale întâlnirii a coborât Ralph Brașov la sub 20 de puncte, scor 70-51, diferență ce s-a menținut până la final, Universitatea Cluj impunându-se cu 73-54.

Alb-negrii ajung la 3-0 bilanț și etapa viitoare merg pe terenul lui CSM CSU 2 Oradea, iar Ralph Brașov coboară la 0-4 și primește vizita Agronomiei București la finalul săptămânii următoare.

Mihnea Brie a terminat pentru al doilea joc consecutiv cu double-double (13 puncte, 18 recuperări), alături de el doar Tudor Văleanu fiind în double figures de la clujeni (10 puncte, 5 recuperări). Ovidiu Stochici (16 puncte) a fost principalul marcator al disputei, Sergiu Souca trecându-și în cont 13 puncte și 6 recuperări.

 

*foto: Facebook Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!