Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

CS Universitatea Cluj învinge în prelungiri pe CS PH Miercurea Ciuc

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.02.2014

CS Universitatea Cluj-Napoca şi CS PH Miercurea Ciuc s-au întâlnit marţi seară în derby-ul Seriei a II-a din cadrul Ligii I de baschet masculin. După două înfrângeri înregistrate în prima fază a competiţiei, clujenii şi-au luat revanşa obţinând victoria după o repriză de prelungiri. Scorul final a fost 65-62 (19-22, 14-13, 15-11, 9-11, 8-5)

Fără Octavian Boian, în continuare accidentat, Lazlofy Botond a mizat pe o rotaţie scurtă formată din Vita, Faur, Corneanu, Borşa, Dogaru şi foarte puţin Heyas. De partea cealaltă Popa Carmin i-a folosit o bună perioadă din timpul regulamentar pe Bercean, Tebieş, Racoviţan, Foalea, Crainic şi Lazăr.

Diferenţa de talie dintre cele două formaţii şi-a făcut simţită prezenţa, gruparea oaspete profitând din plin de acest aspect în prima repriză a confruntării. Chiar şi fără Marius Crăciun, principalul pivot al echipei pregătire de Popa Carmin nemai făcând parte din lotul Universităţii, gazdele au controlat ceva mai bine situaţia sub panouri şi astfel au reuşit să se impună.

În ceea ce priveşte cursul jocului, Miercurea Ciuc a început partida foarte bine, Borşa şi Faur combinând pentru 17 puncte din cele 22 înscrise în primul act. Replica gazdelor a venit din partea lui Tebieş şi Bercean, cei doi adunând împreună 16 puncte după doar 10 minute. Apărarea zonă a elevilor lui Laszlofy Botond a creat multe probleme clujenilor care au exagerat, în secvenţa secundă, cu aruncările de la mare distanţă. Pe fondul acestor ratări şi a unor contra-atacuri rapide oaspeţii s-au distanţat la 7 puncte, în minutul 14. Popa Carmin l-a aruncat în luptă pe tânărul Ionescu(născut în anul 1997), iar decizia a fost una inspirată. Cu el pe teren Universitatea a egalat situaţia pe tabelă, însă în ciuda prestaţiei sale foarte bune Ionescu a fost retras pe bancă. După 20 de minute tabela indica avantajul de o posesie al oaspeţilor, scor 35-33.

Prima parte a reprizei secunde a continuat în aceeaşi notă, ambele echipe alternând la conducere până în minutul 27. A urmat un parţial de 8-0 al gazdelor, alimentat de aruncările de trei puncte ale lui Foalea, care a continuat până în minutul 33, tabela indicând avantajul de 7 puncte, scor 56-49. În scurt timp rolurile s-au schimbat, a urmat o perioadă extrem de modestă la finalizare pentru trupa lui Popa Carmin, iar astfel Miercurea Ciuc a revenit la conducere. Cu 30 de secunde înainte de final, la scorul de 56-57, Universitatea beneficia de posesie. Lazăr a obţinut fault cu 12 secunde rămase de disputat, însă a marcat o singură liberă, egalând la 57. A urmat un time out solicitat de Botond, însă ciucanii repun mingea greşit. Carmin solicită time-out, însă echipa sa nu reuşeşte să găsească drumul spre coş, ajungându-se astfel în prelungiri. Ultimele cinci minute ale duelului au fost controlate de echipa gazdă, experienţa lui Racoviţan făcând diferenţa în primele minute în care clujenii s-au distanţat decisiv.

Remarcaţi:
Cluj: Foalea 30 (5x3), Tebieş 12, Bercean 12(2x3)
Miercurea Ciuc: Borşa 36(1x3) Corneanu 10(2x3), Faur 8

Pentru Universitatea Cluj aceasta este a doua victorie în faza secundă a ligii I, după succesul înregistrat etapa precedentă la Ploieşti. De partea cealaltă Miercurea Ciuc înregistrează prima înfrângere din actualul sezon competiţional.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!