Stiri Liga I Masculin

CS Vâlcea țintește a șasea victorie stagională

CS Vâlcea țintește a șasea victorie stagională

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea are în față ultimul meci pe teren propriu în prima fază a campionatului. Nou-promovata va juca sâmbătă, 6 ianuarie, în fața lui CSM Focșani în cadrul etapei a 16-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Cu șanse foarte mici pentru atingerea unui loc care să-i ducă în Top 10, vâlcenii își pot asigura în schimb un bilanț mai bun pentru grupa 11-18, acolo unde va evolua în mod cert adversara din runda a 16-a, CSM Focșani. Vâlcea începe această etapă de la 5-8 bilanț, iar formația vrânceană cu 1-12, de pe ultima poziție a Conferinței B.

De trei ori în șapte apariții pe teren propriu a câștigat nou-promovata, iar celelalte două rezultate pozitive au venit pe teren străin. Vâlcenii au încheiat anul 2023 cu un meci spectaculos în privința desfășurării sale, la Ploiești, câștigat după o repriză suplimentară cu 96-92.

Cu toate că este ultima în această grupă, CSM Focșani a reușit să pună probleme în destule rânduri pe parcursul sezonului. Vrâncenii au pierdut în majoritatea cazurilor la o diferență de cel mult nouă lungimi, singurele înfrângeri mai clare fiind cu Târgu Mureș (74-85 și 58-87), acasă în fața lui FC Argeș (70-83) și la Ploiești (67-78).

În ceea ce privește întâlnirea tur, CSM Focșani a câștigat atunci cu 74-71, fiind singurul succes stagional al echipei pregătite de Mihai Petruț. Sherwood Brown și Derryck Thornton Jr. au adunat împreună 41 de puncte, iar liderul celor de la CS Vâlcea a fost Stephaun Branch (23 de puncte, 4 recuperări, 2 capace). Acea partidă a adus cele mai puține assist-uri (9) pentru vâlceni în această ediție a Ligii Naționale.

„Lupii Negri” sunt în Top 8 la media de recuperări ofensive (12.2), respectiv la intercepții (8.2) și capace (2.8), în vreme ce Focșaniul stă cel mai bine din zona aruncărilor libere, cu un procentaj de puțin peste 77%. În cadrul acestui din urmă detaliu doar CSM Oradea este mai eficientă.

Despărțiți de o medie mică la nivelul punctelor, Steph Branch și Derryck Thornton Jr. sunt principalii marcatori din cele două loturi. Primul contribuie cu 17.5 puncte pentru CS Vâlcea, iar cel din urmă cu 16.4 puncte pentru CSM Focșani. Gruparea de pe ultimul loc al Conferinței B are jucătorul cu cea mai sigură mână la linia de fault, Pavle Reljic, fundașul având până în acest punct al sezonului un procentaj de 93%.

Confruntarea din Sala Traian va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 17.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: CNC Media Action / Facebook CSM Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!