Stiri Liga I Masculin

CS Vâlcea trece de CSM Focșani la ultima întâlnire cu fanii în prima fază a campionatului

CS Vâlcea trece de CSM Focșani la ultima întâlnire cu fanii în prima fază a campionatului

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea a bifat a șasea victorie stagională în Conferința B din Liga Națională de Baschet Masculin. Nou-promovata a trecut pe teren propriu de CSM Focșani cu 96-84 sâmbătă, 6 ianuarie, la ultima întâlnire cu fanii în prima fază a întrecerii.

Vâlcea: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

Focșani: Cătălin Petrișor, Derryck Thornton Jr., Pavle Reljic, Sherwood Brown, Lucian Țîbîrnă

Șase puncte s-au marcat în primele două minute ale întâlnirii, după care Branch a finalizat elegant pentru 6-2 și în partea cealaltă Brown a răspuns cu un coș din zero grade. Vrâncenii au pierdut posesia pe un atac în care au încercat să egaleze, dar Vâlcea n-a profitat pe moment și abia pe următoarea acțiune ofensivă s-a făcut 12-7 cu ajutorul lui Șolopa. Thornton Jr. a fost precis de la linia liberelor pentru 12 egal și tot el a dus-o pe CSM Focșani în avantaj peste câteva zeci de secunde, iar apoi a înscris din spatele arcului de cerc la 14-17. Formația din Zăvoi a recuperat un deficit de cinci puncte și Branch a egalat la 24, după ce și-a transformat ambele libere, în timp ce Reljic a stabilit scorul primelor 10 minute: 24-27.

Amfitrionii n-au putut să întoarcă situația în favoarea lor în primele momente ale celui de-al doilea sfert și CSM Focșani a păstrat un ecart constant de o posesie (33-36), Williams fiind cel care a adus Vâlcea din nou la un punct în urmă. „Lupii Negri” au avut probleme în ofensivă în mai multe ocazii, dar vizitatorii n-au putut să profite și să-și mărească avantajul, în timp ce cu trei minute și jumătate înaintea pauzei Mihai Petruț a cerut time-out la 37-39. Toni Rotaru a reușit în cele din urmă să o ducă pe CS Vâlcea la conducere, 42-41, după care diferența maximă în minutele rămase din prima repriză a fost de 11 lungimi și elevii lui Hristu Șapera au intrat la vestiare cu 57-46, printr-o ultimă reușită a lui Paunovic.

Gazdele au continuat perioada bună începută în a doua parte a sfertului secund și după revenirea pe parchet, Williams fiind cel care a dus ecartul la 16 puncte cu layup-ul precis de la 63-47. Curând s-a ajuns la +20 pentru vâlceni și la 69-49 a urmat un time-out din partea lui CSM Focșani, iar reacția vizitatorilor a fost bună preț de câteva secunde. Ciucă a irosit două aruncări libere la 73-55 și CS Vâlcea a comis peste puțin timp o abatere de 24 de secunde, dar ecartul n-a suferit modificări importante și scorul a devenit 79-61.

Vizitatorii au fost mai eficienți în debutul sfertului decisiv (81-66), iar Paunovic a răspuns cu o reușită din căciulă după un time-out. Vâlcenii au avut reușite consecutive din acel punct și au mers la 87-66, pentru ca ulterior Cătălin Petrișor să fie precis de la distanță pentru vizitatori la 89-73. CSM Focșani s-a apropiat până la -12 în minutele rămase și CS Vâlcea a reușit să se impună cu 96-84, la ultima apariție pe teren propriu în prima fază a Ligii Naționale.

Steph Branch a fost unul din cei cinci jucători ai gazdelor în double digits și a terminat cu 22 de puncte, 6 recuperări, respectiv 3 pase decisive. Isaiah Williams l-a urmat cu 18 puncte și 8 assist-uri.

Derryck Thornton Jr. a stat cu 27 de puncte pentru CSM Focșani, alături de 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții și 4 mingi pierdute. Pavle Reljic a avut 18 puncte (11/14 la libere), 4 recuperări și 4 pase decisive, Lucian Țîbîrnă a contribuit cu 12 puncte, iar Sherwood Brown a totalizat 11 puncte și 13 recuperări.

Vâlcenii (6-8 bilanț) vor juca doar în deplasare până la finalul primei faze, prima oprire fiind la Craiova pentru o restanță pe data de 10 ianuarie. De partea cealaltă, CSM Focșani (1-13) o să primească vizita vicecampioanei CSM Oradea pe 12 ianuarie.

*foto: CNC Media Action / Facebook CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!