Stiri Liga I Masculin

CSM Constanța câștigă în debutul grupei B din Cupa României

CSM Constanța câștigă în debutul grupei B din Cupa României

CSM Constanța a deschis grupa B din Cupa României la baschet masculin cu un succes în fața Lagunei Sharks București, 99-71 miercuri seara (28.12) în turneul organizat în orașul de la malul Mării Negre.

Laguna: Trevor Blondin, Radu Paliciuc, Călin Stoian, Raheem Johnson, Aleksandre Phevadze

Constanța: Andrei Oprean, Jakob Cebasek, Jarid Rhodes, Ștefan Gribinic, Egidijus Mockevicius

Gazdele turneului au deschis scorul, situația rămânând echilibrată pe tabelă și Phevadze făcea 4-5 în dreptul Lagunei, apoi reușita lui Blondin era urmată de două puncte din partea lui Oprean. Constanța revenea la conducere cu tripla lui Oprean de la 9-7, Phevadze replicând din aceeași zonă a terenului și Laguna Sharks se afla în avantaj la jumătatea primului sfert, Bălan înscriind apoi din zero grade și Constanța mergea la 13-10. „Rechinii” reușeau întoarcerea după ce Constanța a ratat mai multe oportunități să pună două posesii între și a urmat un run de 7-0, layup-ul lui Phevadze forțând dobrogenii să ceară time-out la 13-17. Laguna a încheiat mai bine primul sfert și conducea cu 15-22 la capătul unui parțial în care CSM Constanța avea sub 30% procentaj din acțiune.

Mockevicius marca primul punct în sfertul secund, lituanianul împărțindu-și liberele, tot el fiind responsabil apoi cu punctele sau cu pasa decisivă pentru Rhodes și diferența scădea la 21-22. Blondin a replicat cu o triplă, Mockevicius continuându-și apoi perioada bună din acest start de parțial și o ajuta pe Constanța să revină la conducere, 26-25. Echipele au mers cap la cap pe următoare posesii, Laguna beneficiind de aruncări libere după două faulturi antisportive și se ajugnea la 29-32, ecartul fiind minim la jumătatea sfertului. Bucureștenii puneau cinci puncte între cu reușita lui Paliciuc (33-38), la pauză diferența fiind de o singură lungime, 39-40, în urma triplei lui Andrei Oprean.

Constanța a ratat multiple oportunități să revină în față, Ogadiu fiind găsit liber sub panou pentru 39-42, Nate Johnson reușind apoi să înscrie de la linia liberelor și făcea 43-42, Laguna înscriind apoi prin Stoian după ce gazdele au pierdut o posesie. Dobrogenii au prins o perioadă mai bună și Cizauskas scutura plasa de la distanță, apoi Johnson finaliza cu dunk la 50-45, scor la care „rechinii” solicitau time-out la jumătatea celui de-al treilea sfert, avantajul devenind ulterior de 9 puncte și Phevadze oprea la 54-47 run-ul Constanței. Formația de la malul Mării Negre a condus cel mult cu +15 în ultima parte a sfertului trei și la finalul acestei perioade avea 67 la 52, Mockevicius și Johnson reușind câteva aruncări spectaculoase de la distanță.

Blondin avea cinci puncte la rând în debutul sfertului patru și Aukstikalnis o aducea pe Laguna la 69-59, Cizauskas marcând tripla cu numărul nouă a Constanței în acest meci. Gazdele și-au format un avantaj de 18 puncte cu layup-ul lui Bălan (78-60) și diferența ajungea apoi să fie de peste 20 de puncte prin tripla lui Oprean, 83-60. Laguna a avut momente în care a tăiat puțin din handicap, CSM Constanța păstrând pentru mai multe minute un ecart de +20 și în cele din urmă a reușit să se impună cu 99 la 71.

Cel de-al doilea meci al grupei B va avea loc joi, 29 decembrie, între SCM U Craiova și Laguna Sharks, tot de la ora 17.00.

Vytenis Cizauskas (21 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Egidijus Mockevicius (20 de puncte, 15 recuperări) au fost liderii Constanței, alți patru jucători terminând în double figures.

Trevor Blondin a condus lista marcatorilor pentru Laguna cu 16 puncte, 5 assist-uri și 4 recuperări, iar Aleksandre Phevadze și Lukas Aukstikalnis au avut câte 13 puncte.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!