Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

CSM Constanța câștigă primul joc al seriei cu CS Rapid București

CSM Constanța câștigă primul joc al seriei cu CS Rapid București

Miercuri, 8 mai, Sala Rapid a găzduit primul meci al seriei dintre CS Rapid București și CSM Constanța, care joacă pentru poziția a cincea în Liga Națională de Baschet Masculin, la finalul sezonului 2023-2024.

CS Rapid București: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gârbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

CSM Constanța: Jorden Duffy, Jaylon Scott, Ștefan Gribinic, Rolland Torok, Bryan Griffin

Oaspeții au început excelent partida și s-au distanțat la 8 puncte, 11-3, după un recital de aruncări de la distanță reușite de Torok și Gribinic. Constănțenii au continuat să dicteze ritmul și au condus cu 13-5 și 19-10, transmițând un mesaj puternic adversarilor. Replica acestora nu a întârziat și a urmat un parțial de 9-0, pornit după un coș cu fault al lui Tudor Șomăcescu. Drept urmare, actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 23 la 21 pentru elevii lui Dan Fleșeriu.

Spre deosebire de sfertul întâi, secvența secundă a fost mult mai echilibrată, cea mai mare diferență fiind de patru puncte, 28-32, după un and-one al lui Cedric Henderson. În actul al doilea au avut loc șapte schimbări de lider și un moment în care cele două tabere au fost la egalitate. Henderson a fost principalul remarcat al lui CSM Constanța, în timp ce Pridgett și Hunter au condus-o pe CS Rapid București, care a intrat la vestiare cu un avantaj minim: 41-40.

În debutul sfertului al treilea, Pridgett și-a asumat principalul rol ofensiv pentru gazde, marcând primele șapte puncte ale echipei sale. Hunter a dus scorul la 50-46, Duffy a răspuns imediat cu o triplă dar Șomăcescu a înscris și el din afara semicercului. A urmat o perioadă mai bună a „marinarilor”, care datorită jocului bun al lui Torok și Lazăr au revenit la conducere și s-au distanțat la două posesii, înaintea actului decisiv: 59-64.

În primele 70 de secunde ale secvenței finale, CSM Constanța și-a dublat avantajul, iar Tudor Costescu s-a văzut nevoit să ceară foarte rapid un time-out. Indicațiile sale au dat roade și Pridgett și Gârbea au înscris câte o triplă dar apoi rapidiștii nu au mai găsit drumul spre coș și situația a stat din ce în ce mai bine pentru constănțeni. Trupa din Capitală nu a mai avut forța de a reveni, iar CSM Constanța s-a impus cu 82 la 72.

Liderii învingătoarei au fost Jaylon Scott (19 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), Rolland Torok (17 puncte, 4 recuperări), Cedric Henderson Jr. (11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Jorden Duffy (7 puncte, 12 pase decisive, 5 recuperări) și Bryan Griffin (10 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Sayeed Pridgett (17 puncte), Alex Hunter (14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Tudor Șomăcescu (11 puncte) și TJ Fitzpatrick (10 puncte, 6 recuperări). 

Meciul al doilea va avea loc duminică, 12 mai, la ora 17:00, în Sala Sporturilor din Constanța. În caz că va fi nevoie, jocul cu numărul trei se va desfășura joi, 16 mai, în Sala Rapid.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!