Stiri Liga I Masculin

CSM Constanța trece de CSU Sibiu la capătul unui meci nebun

CSM Constanța trece de CSU Sibiu la capătul unui meci nebun

CSU Sibiu și CSM Constanța s-a duelat în cursul serii de vineri, 3 mai, în Sala Transilvania cu ocazia decisivului din seria pentru locurile 5-8 în LNBM. Meciul a avut parte de o desfășurare nebună începând cu ultimele cinci minute ale sfertului patru și Constanța s-au impus în cele din urmă cu 110-105, după două reprize de overtime.

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Constanța: Jorden Duffy, Andrei Oprean, Jaylon Scott, Rolland Torok, Bryan Griffin

Cele două echipe au condus pe rând în prima jumătate a sfertului inaugural și diferența a devenit de două posesii abia la 14-18, după layup-ul lui Scott. Duffy și-a urmat colegul cu o nouă reușită din interiorul arcului de cerc, Kuti a răspuns cu o triplă, în timp ce Lazăr, Gribinic și Henderson au contribuit la desprinderea dobrogenilor (17-25). Loving a înscris ultimele puncte ale Sibiului în primul act, iar scorul a devenit 22-27.

Scott și Griffin au trecut pe la linia liberelor pentru +9 în favoarea oaspeților, după care Loving și Threatt au înjumătățit diferența (33-37). Același Loving a adus-o pe CSU Sibiu după multe minute la o posesie în urmă, 38-41, cu două minute înaintea pauzei, dar Lazăr a înscris pe următorul atac al Constanței. Repriza s-a încheiat cu triple consecutive pentru galben-albaștrii, între timp fiind notate reușite din interiorul arcului de cerc pentru CSM Constanța și tabela a indicat 44-47.

Scorul a devenit egal la puțin timp de la reluare, iar cu ajutorul lui Uță gazdele au revenit la conducere în două ocazii (52-51). Griffin a înscris de la distanță și a pus-o din nou pe CSM Constanța în avantaj, dar cele cinci puncte la rând ale lui Dragoste l-au forțat pe Dan Fleșeriu să solicite un timp de odihnă la 57-54. Dobrogenii au revenit pe parchet într-o altă notă după acel moment și au intrat într-un run de 13-1 în decurs de două minute, astfel că și Tomas Rinkevicius a fost obligat să ceară time-out. Loving a întrerupt seria oaspeților la 61-67, iar pe finalul acestui act situația s-a modificat doar puțin: 63-71.

Diferența a scăzut la două posesii cu ajutorul lui Loving (68-72), iar după multiple atacuri ratate de CSU Sibiu s-a notat desprinderea Constanței la 68-77 în urma triplei lui Hill. Sibienii au avut o nouă tresărire și au venit la -4 după ce Scott a putut să conducă anterior ofensiva oaspeților la 69-80, dar Duffy a înscris și el din spatele arcului de cerc pentru un avantaj de șapte lungimi în dreptul grupării de la malul Mării Negre (76-83). Loving, Threatt și Dragoste au tăiat handicapul gazdelor la un singur punct cu două minute înainte de final, în timp ce Pratt a adus-o pe CSU Sibiu la conducere cu coșuri consecutive (89-87). Griffin n-a trimis precis de la distanță și Constanța s-a bâlbâit la recuperare, Threatt fiind trimis la linia de fault, dar apoi și Duffy a ajuns acolo după ce a fost faultat pe aruncare.  Threatt a dat drumul prea târziu mingii pe ultimul atac, astfel că s-a intrat în overtime: 90-90.

Henderson, Uță și Duffy au marcat în primele două minute ale prelungilor, iar Griffin a dus scorul la 94-97. Threatt a păstrat-o în meci pe CSU Sibiu după liberele precise ale lui Duffy, Pratt nu și-a transformat ambele încercări de la linia de fault, dar and-one-ul lui Threatt a dus formația gazdă la 101-99. Henderson a restabilit egalitatea și în urma unei neînțelegeri pe ultimul atac, Threatt a trimis în afara terenului și a urmat o nouă repriză suplimentară (101-101).

Sibienii au înscris doar de la linia de fault în primele trei minute ale următoarei reprize de overtime, în timp ce Constanța a punctat din acțiune și s-a ajuns la 105-105, moment în care Loving și-a irosit ambele aruncări libere. Duffy a scuturat plasa de la distanță după ce ambele formații au avut atacuri ratate și o nouă minge pierdută a gazdelor a dus la victoria Constanței, 105-110, după un meci maraton.

Liderii dobrogenilor au fost Cedric Henderson (29 de puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și 10/14 din interiorul arcului de cerc) și Jorden Duffy (26 de puncte, 8 pase decisive, 4 mingi pierdute, 7/7 la libere și 5/5 din interiorul arcului de cerc), iar Bryan Griffin s-a aflat la un pas de double-double (19 puncte, 9 recuperări).

Trei jucători de la CSU Sibiu și-au trecut în cont cel puțin 20 de puncte. Principalul marcator al echipei a fost Rareș Uță (24 de puncte, 8 recuperări, 3 mingi pierdute, 10/14 din acțiune), Marc Loving a avut 21 de puncte, 12 recuperări și 3 mingi pierdute, în vreme ce Jay Threatt a totalizat 20 de puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

În ultima rundă a playoff-ului, CSM Constanța va juca cu Rapid București pentru locurile 5-6, iar CSU Sibiu se va duela cu Dinamo București pentru locurile 7-8.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Bursucul Gastric :

    Bravo băieți!
    Ce frumos este baschetul! Voluntari snopește Constanta in play off dar câștigă în fața Sibiului cu arbitrii! Constanta învinge Sibiul după trei meciuri frumoase. Uța este cel mai bun pivot român. Sper ca Duffy Griffin și Henderson să rămână și în sezonul următor. Fără Torok și Oprean.

    cu 2 săptămâni în urmă (03.05.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Câte ar fi de spus
    Mai întâi trebuia să câștigăm in timpul regulamentar (fault jos nu pe aruncare la ultima fază)
    De fiecare data(în cele 2 reprize) am avut finalul în mână și am dat-o de gard
    ....,...,.....,,.....

    cu 2 săptămâni în urmă (03.05.2024)
    • Bursucul Gastric:

      Fault jos
      Da. A fost fault jos și Duffy a ridicat mâinile de aruncare. Dar arbitrajul a fost echitabil. Orice pivot român face des abatere de trei secunde ai nu prea se fluiere. Așa că și Iță a dat cam patru coșuri din abatere. Dar nu se compara cu furtul pentru Voluntari.

      cu 2 săptămâni în urmă (03.05.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!