Stiri Liga I Masculin

CSM Corona Brașov merge pe terenul ultimei clasate din Conferința A

CSM Corona Brașov merge pe terenul ultimei clasate din Conferința A

Runda cu numărul șapte din Liga Națională de Baschet Masculin propune trei dueluri pe parcursul serii de sâmbătă, 4 noiembrie, unul dintre acestea fiind cel între Laguna Sharks București și CSM Corona Brașov. Partida de la București contează pentru Conferința A.

„Rechinii” sunt singurii din această grupă care nu au cunoscut gustul victoriei și au adunat cinci înfrângeri în tot atâtea apariții în LNBM. Ultima dată, la Galați, Laguna și-a egalat cea mai modestă prestație defensivă în actuala campanie din ligă, prin cele 86 de puncte încasate.

Formația pregătită de Milan Minic nu excelează nici în privința atacului, zonă în care este ultima din campionat cu doar 60.8 puncte pe meci, iar mai departe și la recuperări ocupă ultima poziție (30.2 în medie). De altfel, bucureștenii nu stau la niciun capitol mai sus de locul 14 din totalul celor 18 formații participante în Liga Națională.

Situația brașovenilor este mult mai bună, nou-promovata fiind într-o serie de patru victorii. Două rezultate pozitive au venit în deplasare, la Timișoara și Târgu Jiu, iar alte două meciuri câștigate s-au înregistrat acasă, contra lui Dinamo și CSM Galați. Doar în disputa cu Dinamo nu au reușit cei de la CSM Corona să înscrie cel puțin 80 de puncte.

Spre deosebire de Laguna, ofensiva Brașovului arată foarte bine și trupa de sub Tâmpa are al doilea atac (82.0 puncte), este prima la intercepții (10.8 în medie) și a treia la recuperări (40.0). În plus, galben-albaștrii se află în rândul echipelor cu eficiență mare, iar la nivelul assist-urilor ocupă locul 6.

Laguna se bazează în special pe reușitele lui Thomas Smallwood în acest sezon, americanul fiind cel mai eficient jucător al echipei, cu cele 17.6 puncte și 7.4 recuperări în medie. În double digits la puncte se regăsesc și Stefan Mitrovic, respecitv Sandro Antunovic, primul având 14.0 în trei apariții. Pe lângă aceștia, Sa’Ed Nelson a adunat 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive în duelul de la Galați, în debutul său la nivelul Ligii Naționale.

CSM Corona îi are drept principali marcatori pe Armin Cane (15.3 puncte), Brandon Anderson (13.3 puncte, 7.0 pase decisive, 2.5 intercepții), CJ Williams (10.7 puncte) și Quatarrius Wilson (10.5 puncte, 4.7 recuperări). Dintre aceștia, Cane și Wilson adună procentaje de măcar 60% din interiorul arcului de cerc și își asumă cele mai multe aruncări din acea zonă.

Cele două formații au fost adversare în Cupa României, în cadrul grupei de la Brașov. CSM Corona a trecut fără drept de apel atunci, cu 102-49, dar nu a obținut biletele pentru Final 8.

Confruntarea dintre Laguna Sharks București și CSM Corona Brașova va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook Corona Brașov

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    poate
    retrogradeaza delfinii din colentina

    cu 6 luni în urmă (09.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!