Stiri Liga I Masculin

CSM CSU 2 Oradea ajunge la a 5-a victorie în Liga 1

CSM CSU 2 Oradea ajunge la a 5-a victorie în Liga 1

CSM CSU 2 Oradea a câștigat duelul cu CS Universitatea Cluj, 91-88, într-un meci jucat duminică (12.12) în cadrul etapei a 5-a a Ligii 1 la baschet masculin. Bihorenii rămân fără eșec în campionat după acest rezultat.

Formația gazdă a început în formula Marinău, Vescan, Igna, Creț și Mureșan, iar Clujul a replicat prin Albu, Bîrlean, Văleanu, Kracz și Brie.

Orădenii au condus primii (4-0), Văleanu cu cinci puncte la rând întorcând situația în favoarea Clujului (5-4). Avantajul a ajuns apoi la 12-8 pentru Universitatea, moment urmat de o serie mai bună pentru Oradea și gazdele s-au desprins la 21-14 prin tripla lui Vescan. Ecartul a urcat în două rânduri la +9, ultima dată la 28-19, scorul primului sfert fiind 30-23.

Universitatea Cluj a venit la trei puncte în urmă, 34-31, Todea fiind precis de la distanță, din acel moment CSM CSU 2 Oradea reușind să conducă în mod constant la două posesii în următoarele minute. Bîrlean și Brie au tăiat din avantajul gazdelor, 44-43, și alb-nergii au revenit la conducere la 47-46 grație lui Albu. Oradea a terminat în față totuși, 52-50 la pauza mare, rezultat stabilit de tripla lui Creț.

Oaspeții au avut inițiativa în sfertul al treilea, preluând conducerea la 54-52, de unde s-au desprins pentru 64-57. Oradea s-a apropiat în primă fază la 69-67, după care Marinău a fost precis la 70-69, scorul acestui parțial fiind 73-69 după aruncarea de la distanță înscrisă de Albu.

Echipa secundă a Oradiei a egalat, 73-73, moment după care s-a reușit desprinderea la două posesii în plus, 81-76, dar Brie a întors tabela în favoarea Clujului cu patru puncte la rând (82-81). Tot Oradea a fost cea care a mers la șase puncte în față, 90-84, această ultimă desprindere fiind de ajuns în cele din urmă și amfitrionii s-au impus cu 91-88.

Bihorenii ajung la 5-0 bilanț și runda viitoare au un alt meci greu, pe terenul Științei București. De cealaltă parte, Universitatea Cluj pierde în premieră în acest sezon al Ligii 1, coborând la 3-1 bilanț și urmează să joace în sala proprie cu Laguna București.

Toți titularii învingătorilor au încheiat în double figures, lideri fiind Bogdan Creț (21 de puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive) și Enzo Vescan (21 de puncte, 4 assist-uri). Ciprian Albu și Radu Bîrlean au înscris și ei 21 de puncte pentru „U”, primul amintit trecându-și în cont și 10 recuperări, iar Mihnea Brie a adunat 19 puncte și 17 recuperări.

 

*foto: Facebook Oradea Next Generation

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!