Stiri Liga I Masculin

CSM Focșani a încheiat sezonul pe locul 15

CSM Focșani a încheiat sezonul pe locul 15

CSM Focșani a terminat sezonul 2022/2023 din Liga Națională de Baschet Masculin pe poziția a 15-a, după ce a trecut în minim de meciuri de Laguna București. Vrâncenii s-au impus cu 89-65 joi (18.05) în Arena de Baschet din Capitală.

Laguna: Devin Cooper, Radu Paliciuc, Matei Constantinescu, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Focșani: Pavle Reljic, Cătălin Petrișor, Jordan Swopshire, Victor Legosin, Konstiantyn Anikiienko

Oaspeții au reușit să marcheze de trei ori din spatele arcului de cerc în deschiderea partidei și au condus cu 5-9, de unde Paliciuc a redus handicapul Lagunei la o singură lungime. Phevadze a punctat și el de la distanță pentru 12-13, însă CSM Focșani a încheiat mai bine sfertul inaugural și cu cinci puncte la rând în decurs de un minut s-a ajuns la 12-18. Gazdele au ajuns în noi situații la un punct în urma Focșaniului (20-21) printr-un început de sfert cu numărul doi, după care vrâncenii s-au desprins la nouă puncte la jumătatea parțialului prin reușitele lui Berceanu, Reljic și Swopshire (21-30). Vizitatorii au putut să se ducă în unele momente la un ecart format din două cifre pe finalul primei reprize și la vestiare s-a intrat cu 31-40.

CSM Focșani nu a întâmpinat probleme în ideea revenirii la un ecart de minim 10 puncte și s-a ajuns la 40-55 la jumătatea sfertului trei după încercarea bună de la distanță semnată de Thomas. Vrâncenii au urcat în multiple rânduri la 17-18 puncte în față și Swopshire a finalizat cu dunk la 47-65 după o posesie pierdută de Stăncuț, iar pe finalul parțialului a fost 49-67. „Rechinii” au avut un început bun de sfert decisiv și au redus puțin din handicap (55-69), pentru ca ulterior formația din județul Vrancea să ajungă cel mult la +26 și la final tabela a indicat 65 la 89.  

În urma acestui rezultat, seria s-a terminat cu 2-0 la general pentru CSM Focșani, echipă care încheie sezonul pe locul 15, iar Laguna Sharks se găsește pe 16 la finalul primului an în Liga Națională.

Myles Thomas (24 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 5/9 de afară) și Pavle Reljic (23 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, 4/4 de afară) au fost liderii lui CSM Focșani, în double figures aflându-se și Ionuț Berceanu (14 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), respectiv Jordan Swopshire (11 puncte, 9 recuperări).

Devin Cooper a fost principala armă ofensivă pentru Laguna cu cele 25 de puncte, 7 recuperări și 3 assist-uri, iar Will Saunders și Aleksandre Phevadze l-au urmat cu 11, respectiv 10 puncte.

*foto: Facebook CSM Focșani 2007 oficial

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bravo focsani
    mare grija sa nu retrogradati la anul. subtire lotul, de valoare nu vorbim..daca nu era pratt, jumatate de sezon era pierdută

    cu 11 luni în urmă (23.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!