Stiri Liga I Masculin

CSM Focșani închide etapa a 16-a cu un succes la București

CSM Focșani închide etapa a 16-a cu un succes la București

CSM Focșani a reușit să câștige ultimul meci al rundei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a întrerupt astfel o perioadă de șapte înfrângeri consecutive. Vrâncenii s-au impus joi, 19 ianuarie, pe terenul Lagunei București cu 80 la 68.

Laguna: Cristian Mâinea, Lukas Aukstilkalnis, Radu Paliciuc, Tiberiu Pușcașu, Bogdan Stăncuț

Focșani: Kevin Johnson, Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Jordan Swopshire, Ionuț Berceanu

„Rechinii” au deschis mai bine întâlnirea și au reușit să pună cinci puncte între (7-2), layup-ul lui Pușcașu păstrând diferența de două posesii. Peter-McNeilly a transformat două aruncări libere și scorul devenea 11-7, moment după care Laguna a pus șase puncte la rând pe tabelă și ecartul devenea unul format din două cifre, iar Blondin puncta pentru 19-9 cu un minut rămas din sfertul inaugural. Vrâncenii terminau cu cinci puncte consecutive acest parțial și era 19-14 pentru Laguna, Focșani aruncând cu sub 30% precizie în primele 10 minute.

Swopshire reducea avantajul gazdelor la două puncte și Peter-McNeilly își împărțea perechea de libere la 21-18, peste câteva zeci de secunde Focșani apropiindu-se la un punct după eurostep-ul lui Swopshire. Vrâncenii treceau în premieră la conducere la 21-22 și urma un time-out pentru gazde, Aukstilkalnis fiind cel care a oprit run-ul oaspeților. Același lituanian punea două posesii între printr-o aruncare bună de la distanță (28-22), până la finalul reprizei marcându-se alte 8 puncte și Laguna Sharks avea 32-26 la pauză.

Paliciuc și Peter-McNeilly marcau primele puncte din repriza secundă, Laguna ajungând la 37-28 cu tripla lui Aukstilkalnis, Kevin Johnson răspunzând tot cu o aruncare de la distanță. CSM Focșani venea la patru puncte în spate după reușita lui Peter-McNeilly dintr-o poziție dificilă, la 39-35 urmând un time-out pentru Laguna, oaspeții continuând recuperarea și cu liberele lui Thomas se ajungea la 41-39. CSM Focșani a reușit să întoarcă și cu tripla lui Kevin Johnson era 44-46, în ultimele două minute ale sfertului trei diferența maximă fiind de +8 și vizitatorii conduceau cu 49 la 54.

Bucureștenii aveau o liberă suplimentară prin Odagiu, dar au ratat pe moment oportunitatea să vină la o posesie în urmă (53-57), Austilkalnis fiind cel care a scuturat plasa de la distanță și jocul devenea de un singur punct. Laguna a ratat în mai multe momente șansa egalării, Berceanu având un layup la 57-60 și CSM Focșani mergea la +7 apoi cu reușitele lui Johnson și Swopshire. Vrâncenii au pus o diferență din două cifre între cu patru minute până la final, 57-68, în cele din urmă reușind să câștige cu 68 la 80.

Laguna Sharks a ajuns la 1-14 bilanț și o să stea în etapa a 17-a, iar CSM Focșani (3-11) va juca mâine (20.01), tot la București, contra lui CSM Oradea în runda cu numărul 17.

Kevin Johnson a totalizat 24 de puncte (5/9 de la distanță), 6 pase decisive și 4 recuperări pentru Focșani, în double figures terminând și Jordan Swopshire (14 puncte, 9 recuperări), respectiv Adika Peter-McNeilly (12 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive).

Lukas Aukstilkalnis (22 de puncte, 8 recuperări) și Trevor Blondin (20 de puncte, 8 recuperări) au fost liderii Lagunei Sharks.

 

*foto: Facebook CSM Focșani oficial

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    inca o victorie
    vedem ce fac baietii in play out, pt ca in sezonul regulat au cam pacalit baschetul

    cu 1 an în urmă (20.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!