Stiri Liga I Masculin

CSM Focșani și CSM Petrolul Ploiești se întâlnesc în debutul etapei a 14-a

CSM Focșani și CSM Petrolul Ploiești se întâlnesc în debutul etapei a 14-a

Etapa cu numărul 14 din Liga Națională de Baschet Masculin o să debuteze vineri, 22 decembrie, cu o partidă între CSM Focșani și CSM Petrolul Ploiești. Partida va conta pentru Conferința B.

Pe lângă situația din clasament, nici forma recentă nu este de partea acestor două cluburi. Dacă CSM Focșani are 1-11 bilanț și șapte înfrângeri consecutive, CSM Petrolul se află într-o poziție ușor mai bună, cu 3-8 și patru eșecuri la rând.

Duelul de la Focșani pune față în față echipele aflate pe ultimele două locuri în Conferința B și într-o mare măsură, rezultatul va conta în clasamentul grupei 11-18, șansele prahovenilor fiind destul de mici pentru a avansa în Top 10. Gazdele întâlnirii de vineri au reușit să obțină singurul rezultat pozitiv stagional tocmai acasă, în primele zile ale lunii noiembrie.

În tur, la Ploiești, CSM Petrolul a câștigat cu 78-67 în urma unei prestații foarte bune din partea lui Bogdan Popa (18 puncte, 8 recuperări), următorul marcator al învingătorilor fiind Kenny Carpenter (17 puncte, 6 pase decisive). Pavle Reljic și Sherwood Brown au avut câte 16 puncte în Sala Olimpia. Acea întâlnire din tur a reprezentat singura ocazie în care Ploieștiul a reușit să câștige în fața fanilor.

Statistic, cifrele țin cu prahovenii înaintea etapei a 14-a. CSM Petrolul este prima la nivelul recuperărilor defensive (27.5 în medie), în timp ce procentajul aruncărilor libere precise (74.5%) reprezintă capitolul la care CSM Focșani stă cel mai bine, pe poziția a patra în Liga Națională.

La nivel individual va exista un duel între doi dintre marcatorii buni ai campionatului. Kenny Funderburk contribuie cu 18.5 puncte și 5.5 pase decisive pentru galben-albaștrii, iar Derryck Thornton Jr. a devenit în scurt timp liderul celor de la CSM Focșani, pentru care a adunat 17.9 puncte și 3.4 assist-uri până în prezent.

Confruntarea de la Focșani va avea loc vineri, 22 decembrie, de la ora 17.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!