Stiri Liga I Masculin

CSM Galați obține al doilea succes stagional în campionat

CSM Galați obține al doilea succes stagional în campionat

Ultimul joc restant din această săptămână le-a pus față în față pe Laguna Sharks București și CSM Galați în Liga Națională de Baschet Masculin. Jocul din etapa a 14-a, din cursul serii de joi (11.01), s-a încheiat cu un succes clar pentru gălățeni, scor 80-59.

Laguna: Octavian Ilie, Stefan Mitrovic, Matei Constantinescu, Thomas Smallwood, Sandro Antunovic

Galați: Jan Razdevsek, Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Shakem Johnson, Andrei Calenic

Bucureștenii au avut parte de un debut excelent și s-au desprins la 10-2, Razdevsek fiind cel care a oprit parțialul cu o reușită la jumătatea sfertului inaugural. Calenic a fost atent pe o recuperare ofensivă și a pus două puncte ușoare pe tabelă apoi, același pivot al lui CSM Galați fiind faultat peste câteva zeci de secunde și scorul a devenit 10-8. Coleman a dus formația oaspete în premieră la conducere cu o triplă și în perioada rămasă din primul sfert ambele echipe au reușit să conducă pe rând, avantajul fiind de partea lui CSM Galați: 14-17.

Laguna a ajuns în double digits la nivelul mingilor pierdute, jumătate din acestea fiind trecute în dreptul lui Octavian Ilie și CSM Galați a reușit să se ducă la 14-22. Patashuri a mărit ecartul la 11 lungimi cu o reușită de la distanță pe sirenă și în scurt timp gruzinul a punctat din nou, pentru 16-29. Dunărenii au continuat sfertul secund excelent, Johnson fiind cel care a mărit diferența la +15, iar după un time-out al gazdelor același sportiv american a finalizat cu dunk o acțiune pentru 20-37. Handicapul gazdelor a scăzut pe finalul reprizei, după ce Laguna a tăiat de la -18 până la -9 și situația de pe tabelă a arătat 30-39 în dreptul Galațiului la pauză.

Smallwood a deschis sfertul trei cu o reușită din spatele arcului de cerc, de unde au venit 14 puncte fără răspuns din partea gălățenilor și scorul a devenit 33-53 cu o triplă semnată de Ciotlăuș. Time-out-ul cerut de Milan Minic a avut efect și Mitrovic a oprit run-ul oaspeților, după care Șerbănescu a fost găsit liber în căciulă pentru 38-53 la jumătatea actului. Ruffin a putut să oprească revenirea Lagunei cu trei minute rămase din acest sfert (42-56) și situația de pe tabelă a suferit modificări minore în urma acelui moment: 44-61.

Vizitatorii au refăcut un ecart de cel puțin 20 de puncte la nici 90 de secunde de la startul sfertului decisiv (46-66) și Ciotlăuș a marcat triple succesive ulterior pentru 50-74. Ilie a avut o pereche precisă de la linia de fault într-un moment în care Laguna s-a arătat puțin mai eficientă, dar Ruffin a răspuns la scurt timp cu o reușită de la distanță (57-80). CSM Galați a reușit în cele din urmă să câștige la București cu scorul de 59-80, rezultat prin care a întrerupt o serie de nouă înfrângeri succesive.

Marlon Ruffin a contribuit cu 21 de puncte, 5 intercepții, 3 pase decisive, 2 recuperări și 6/10 din acțiune în victoria Galațiului. Marius Ciotlăuș (17 puncte, 13 recuperări, 4 intercepții, 4 pase decisive) și Andrei Calenic (10 puncte, 10 recuperări, 2 intercepții) au fost următorii marcatori ai echipei pregătite de Florin Nini.

Principalii realizatori pentru Laguna au fost Thomas Smallwood și Stefan Mitrovic, cu 15 și 14 puncte, însă cei doi au pierdut împreună 10 mingi.

În etapa a 17-a, programată în weekend, Laguna Sharks (0-14 bilanț) va juca tot acasă împotriva lui U-BT Cluj, iar CSM Galați (2-12) se va lupta pe teren propriu cu Rapid București.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!