Stiri Liga I Masculin

CSM Galați și Laguna Sharks deschid playout-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSM Galați și Laguna Sharks deschid playout-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin

Playout-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează marți, 11 aprilie, atunci când încep seriile din primul tur. Meciul care deschide această rundă este cel dintre CSM Galați și Laguna Sharks București.

Sezonul regulat s-a încheiat cu câte o înfrângere pentru ambele, astfel că pozițiile inițiale din clasamentul grupei 11-18 nu s-au schimbat. Galațiul a pierdut cu 76-87 la Ploiești, în timp ce Laguna a cedat acasă cu 74-80 în fața lui CSM Târgu Jiu. Echipa dunăreană a fost pe locul 2, iar Laguna pe locul 7.

De două ori s-au întâlnit echipele pe parcursul campionatului, în Conferința B, atunci când CSM Galați a câștigat la o diferență formată din două cifre. În noiembrie 2022 a fost 61-46 la București pentru echipa lui Florin Nini, iar returul s-a terminat cu 74 la 53 la jumătatea lunii ianuarie a acestui an.

Galațiul a avut un parcurs bun acasă în sezonul regulat, terminând cu 8-4 bilanț în fața fanilor. Laguna, în schimb, a reușit să câștige o singură dată departe de casă în cele 12 jocuri avute, acea victorie făcând diferența în clasament la finalul sezonului regulat.

Privind cifrele din tot campionatul, CSM Galați se află în Top 5 la media de puncte (82.5), recuperări ofensive (12.2) și intercepții (8.8), fiind în același timp formația cu cele mai puține posesii pierdute (11.3). La acest ultim capitol Laguna stă mult mai rău (17.7 posesii pierdute), bucureștenii fiind cei mai slabi din ligă la media de puncte (65.3), eficiență (64.8) și la procentajul aruncărilor bune de două puncte (46.6%).

În privința jucătorilor, Luka Mitrovic este principalul marcator de la Galați (15.5 puncte), Marius Ciotlăuș aduce 6.0 recuperări în medie, iar Nedeljko Prijovic are aproape 15 unități la eficiență pe partidă. În cazul Lagunei liderul la puncte este Lukas Aukstilkalnis (15.9), cel mai bun recuperator este Aleksandre Phevadze (6.6), iar Trevor Blondin se apropie de 3 assist-uri pe meci.

Primele două partide vor avea loc la Galați. Marți (11.04), de la ora 17.00, are loc deschiderea seriei, iar joi (13.04), începând cu ora 18.00, va fi meciul doi. Ambele partide o să fie pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!