Stiri Liga I Masculin

CSM Mediaș a obținut prima victorie în Grupa Galbenă

CSM Mediaș a obținut prima victorie în Grupa Galbenă

CSM Mediaș și-a trecut în cont prima victorie în Grupa Galbenă, după ce trecut pe teren propriu de CSM Focșani, scor 93-87 (27-24, 20-15, 21-24, 25-24), în etapa a două din faza secundă a LNBM. Partida de la Mediaș s-a desfășurat vineri, 31 ianuarie, în Sala Sporturilor și nu a fost televizată.

Jocul de pe Târnava Mare a fost oficiat de o brigadă formată din Mate Stretea, Ionuț Moraru și Alexandru Ivan, comisar din partea FRB fiind Radu Vaida.

Echipa din Vrancea a început jocul de la Mediaș cu 5-0. Oaspeții nu au rămas în avantaj prea mult iar aproape de jumătatea sfertului inaugural, când Nikola Siladji a completat un three-point-play și i-a dus pe medieșeni la 16-15. CSM Mediaș a avut un avantaj maxim de 6 puncte, înjumătățit de Akim Mitchell cu un coș cu fault la ultima fază a sfertului, scor 27-24. Actul secund a adus prima desprindere la peste 10 puncte. Titus Nicoară a dus scorul la 42-31 după un lay-up. Focșanenii au răspuns bine după un time-out și prima repriză s-a încheiat cu scorul de 44-39. Elevii lui Mihai Popa au revenit în forță de la cabine și au pus o diferență de 15 puncte pe tabelă. CSM Focșani a revenit din nou cu un run de 10-0 prin care a încheiat sfertul trei și astfel diferența era identică cu cea de la pauză, scor 68-63. Debutul sfertului decisiv a adus o nouă desprindere a gazdelor, 82-68, după 5 puncte la rând marcate de Siladji. CSM Focșani a luptat până la final și a strâns scorul pe tabela dar o triplă a lui Stefan Nikolic a pus practic capăt meciului.

Jacob Gibson a fost un factor decisiv pentru gazde, după ce a marcat 6 coșuri de 3 puncte din 12 aruncări, iar întreaga echipă a încheiat cu 9/28 pentru un procentaj de 32%. Americanul de la Mediaș a fost cel mai bun marcator al partidei cu 24 de puncte, lângă care a adăugat 4 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. Octavian Popa Calotă a contribuit cu 20 de puncte și 8 pase decisive, în timp ce Titus Nicoară a înregistrat un nou double-double cu 14 puncte și 10 recuperări, plus 4 pase decisive.

Donovan Smith a fost cel mai jucător al oaspeților cu 22 de puncte și 7 recuperări. Dejan Bjelic a terminat în double-double, 10 puncte și 12 recuperări.

CSM Mediaș a obținut astfel primul succes în Grupa Galbenă, în timp ce CSM Focșani are 0-2 la general în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

foto: CSM Mediaș (Isailă Silviu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!