Stiri Liga I Masculin

CSM Petrolul Ploiești și CS Vâlcea 1924 luptă pentru a cincea victorie în campionat

CSM Petrolul Ploiești și CS Vâlcea 1924 luptă pentru a cincea victorie în campionat

Două meciuri importante pentru Conferința B vor avea loc sâmbătă, 30 decembrie, în încheierea etapei a 15-a din Liga Națională de Baschet Masculin. CSM Petrolul Ploiești și CS Vâlcea 1924 vor fi adversare în prima confruntare a zilei.

Prahovenii și vâlcenii au adunat câte 4 victorii în 12 meciuri și ocupă pozițiile 7, respectiv 8 în clasamentul Conferinței B. Miza jocului de la Ploiești este mare astfel, având în vedere că aceste cluburi vor ajunge cel mai probabil în grupa 11-18, dat fiind programul lor în finalul primei faze.

Duelul din tur, de la Râmnicu Vâlcea, s-a încheiat la o diferență de șase lungimi. CSM Petrolul a câștigat cu 84-78 în Zăvoi și l-a avut drept principal marcator pe Reggie Johnson (20 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări), iar din tabăra nou-promovatei cel mai eficient a fost Stephaun Branch (21 de puncte, 6 recuperări, 3 intercepții).

Ploieștiul a avut parte de un parcurs total nereușit în privința rezultatelor obținute pe teren propriu. Un singur joc au câștigat elevii lui Mihai Popa în fața fanilor, și acela împotriva lui CSM Focșani, ultima clasată din Conferința B. Cu excepția partidei menționate, CSM Petrolul a încasat mereu cel puțin 84 de puncte în Sala Olimpia.

Vâlcea are în față trei deplasări în ultimele patru meciuri din prima fază, pe lângă Ploiești urmând să joace la Craiova și Oradea. Baschetbaliștii antrenați de Hristu Șapera au un singur rezultat pozitiv în cinci deplasări, pe terenul lui CSM Târgu Mureș, una dintre formațiile puternice ale acestei grupe.

În ceea ce privește rezultatele din luna decembrie, atât CSM Petrolul, cât și CS Vâlcea au obținut o singură victorie. Galben-albaștrii s-au impus dramatic la Focșani, cu un tip-in reușit de Vlad Corpodean pentru 75-74, în vreme ce „Lupii Negri” au învins-o pe FC Argeș pe 9 decembrie (73-69), după care au adunat înfrângeri clare la Constanța, respectiv acasă cu Târgu Mureș.

Prahovenii stau ceva mai bine din punct de vedere statistic, o diferență importantă fiind în cazul recuperărilor defensive. CSM Petrolul este prima la acest capitol cu 27.7 în medie, iar CS Vâlcea se află pe 16 cu 23.2 recuperări defensive pe meci. Kenny Funderburk și Peter Olisemeka sunt liderii celor două formații la nivelul eficienței. Fundașul Ploieștiului are medii de 18.3 puncte și 5.3 recuperări, iar pivotul vâlcenilor conduce campionatul la nivelul recuperărilor, cu 10.4 în medie.

Duelul din Sala Olimpia va avea loc sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 17.30 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: PinPhoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!