Stiri Liga I Masculin

CSM Târgu Mureș îi administrează Științei București primul eșec în Liga 1

CSM Târgu Mureș îi administrează Științei București primul eșec în Liga 1

CSM Târgu Mureș a trecut într-o manieră clară de CSU Știința București, scor 107-72 în derby-ul Ligii 1 la baschet masculin. Partida de sâmbătă (16.04) jucată la Târgu Mureș a contat pentru etapa a 20-a.

Mureș: Martinic, Szilveszter, Nistor, Borșa, Santa

Știința: Cane, Dorneanu, Petică, Neacșu, Diaconescu

Mureșenii au început mai bine partida (7-2) și au avut în diferite momente un avantaj de două posesii, Nistor făcând 17-9 la jumătatea sfertului de debut. Martinic a prins o perioadă cu șase puncte la rând și își ducea echipa la 23-11, Ross mărind ecartul la 28-13 și CSM Târgu Mureș avea 33-18 după primul parțial, perioadă în care stătea cu 5/6 de la distanță.

Diferența de peste 10 puncte între a rămas constantă în primele minute din sfertul doi, Solopa fiind precis din acțiune și mărea ecartul la 43-26, ulterior cu punctele lui Kiss ajungându-se la +20 pentru gazde (48-28). Mureșul a trecut de 50 de puncte marcate în prima repriză și intra la cabine cu un avantaj confortabil, 54-35, ultimul coș din sfertul doi fiind marcat de Mihnea Andrei pentru Știința.

Gazdele au avut un run de 17-3 până la jumătatea celui de-al treilea sfert și lay-up-ul lui Solopa era bun pentru 71-38, apoi Nistor a continuat să o ajute pe CSM Târgu Mureș să se desprindă (74-40). Știința București a redus minimal din handicap, la intrarea în ultimele 10 minute scorul fiind 83-51. Mureșenii au mers la 91-55 în primele minute ale sfertului final, gazdele atingând suta de puncte cu patru minute înainte de final prin floater-ul lui Martinic (100-60) și în cele din urmă s-au impus cu 107-72.

Cele două echipe au acum 19-1 bilanț în campionat cu două etape până la finalul sezonului. CSM Târgu Mureș mai are de jucat până la turneul de promovare pe terenul formațiilor CS Universitatea Cluj și CS Agronomia București, iar Știința va evolua în sala proprie împotriva acelorași echipe, în ordinea Agronomia și CS Universitatea.

Goran Martinic a contribuit cu 24 de puncte și 12 assist-uri la victoria mureșenilor, alți patru jucători de la gazde fiind în double figures, dintre care doi au terminat cu double-double. Armin Cane a adunat 27 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive pentru Știința București.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!