Stiri Liga I Masculin

CSM Târgu Mureș rămâne neînvinsă în Liga 1

CSM Târgu Mureș rămâne neînvinsă în Liga 1

CSM Târgu Mureș s-a impus pe terenul lui CSM CSU 2 Oradea în derby-ul etapei a 7-a din Liga 1 la baschet masculin, într-un meci disputat duminică (09.01). Mureșul a câștigat cu 97-65 și își continuă parcursul fără greșeală în campionat.

Oradea: Enzo Vescan, Bogdan Creț, Raul Igna, Raul Mureșan, Marian Schmidt

Mureș: Goran Martinic, Roland Kiss, Vlad Nistor, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Enzo Vescan a reușit primele puncte ale Oradiei (4-3), CSM Târgu Mureș trecând apoi la conducere prin două încercări din trei transformate de la linia de fault de Goran Martinic, 7-4. Bihorenii au replicat cu cinci puncte la rând și Marian Schmidt și-a împărțit perechea de libere pentru 9-7, moment după care Martinic a scuturat plasa de două ori de la distanță (13-9). Mureșenii au mers la opt puncte în față prin lay-up-ul lui Solopa, 21-13, Oradea înjumătățind pentru moment diferența (21-17), dar primul sfert s-a încheiat cu 25-17.

Oaspeții au urcat la +10 pe tabelă prin reușitele lui Nistor și Solopa, cel din urmă cu un and-one la 30-19, după care Bölöni a desprins formația vizitatoare la 33-21. Raul Mureșan a adus echipa secundă a Oradiei la 35-27, dar Santa a refăcut diferența de 10 puncte și apoi pivotul și-a transformat ambele libere pentru 39-27. Creț a oprit pentru moment clipele mai bine ale vizitatorilor (41-29), Martinic și Santa fiind preciși pentru a duce CSM Târgu Mureș la 45-29, scorul pauzei stabilindu-l Goran Martinic la 49-36.

Procentajele din acțiune au fost aproape egale (47-46% pentru Mureș), oaspeții adunând mai multe recuperări (22-15) și assist-uri (9-7), dar au stat mai bine și la punctele din paint (28-22) și pe a doua șansă (10-2). CSM 2 Oradea a avut 11 posesii pierdute în prima repriză, perioadă în care Enzo Vescan a condus lista marcatorilor pentru bihoreni (14 puncte). Szabolcs Santa a fost omul primei reprize, pivotul fiind aproape de double-double (17 puncte, 8 recuperări).

Experimentatul Goran Martinic a pus pe tabelă șapte puncte din primele 12 ale Mureșului în sfertul al treilea și oaspeții au prins un run de 12-1 prin care și-au majorat avantajul la 61-37. Mureșan a punctat din interiorul arcului de cerc, dar Santa a replicat cu un and-one și oaspeții mergeau la 66-39. Igna a scuturat plasa de la distanță după time-out, iar oaspeții s-au desprins cel mult la +28 apoi, sfertul al treilea terminându-se cu 73-49.

Bihorenii au coborât diferența până la 73-53, vizitatorii ducându-se în mai multe momente după aceea la +24 și prin reușitele lui Engi Rosenfeld respectiv Solopa s-a ajuns la 85-59. Goran Martinic a mărit ecartul la 91-61 și scorul final avea să fie 97-65. Mureșul este la al doilea meci în acest sezon în care nu marchează cel puțin 100 de puncte, dar a forțat acum echipa secundă a Oradiei să comită 26 de turnovers.

CSM Târgu Mureș ajunge la 7-0 bilanț și primește vizita Lagunei București etapa viitoare, în timp ce orădenii pierd în premieră în Liga 1 (5-1 bilanț) și vor avea o deplasare pe terenul Agronomiei București.

Szabolcs Santa a fost MVP-ul partidei, cu 29 de puncte (season high) și 16 recuperări, pivotul fiind pentru a cincea oară în double-double. Acesta a fost urmat de Goran Martinic (29 de puncte, 12/16 din acțiune, 5 intercepții), iar Enzo Vescan a fost principalul marcator al orădenilor (24 de puncte).

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!