Stiri Liga I Masculin

CSM Târgu Mureș, victorie categorică împotriva Universității Cluj

CSM Târgu Mureș, victorie categorică împotriva Universității Cluj

CSM Târgu Mureș a câștigat primul meci al etapei a 10-a a Ligii 1 la baschet masculin, scor 101-68 pe teren propriu în fața Universității Cluj vineri seara (28.01).

Gazdele au început în formula Solopa, Mureșan, Boloni, Nistor și Borșa, iar clujenii au replicat prin Albu, Todea, Kracz, Mihășan și Brie.

Mureșenii au fost în dezavantaj doar în primele două minute ale întâlnirii, de unde s-a reușit un run de 13-2 și lay-up-ul lui Nistor a modificat tabela pentru 15-6 în favoarea gazdelor. Santa a punctat pentru 23-13 și Mureșul mergea în premieră la +10, scorul primului sfert fiind 28-16.

Sportivii antrenați de George Trif au început sfertul al doilea cu un run de 10-0, Albu reușind primele puncte ale Clujului la 38-18. Diferența s-a menținut minute bune la +20, până când Brie a punctat la 45-26, în cele din urmă la pauză intrându-se cu 53-33.

Universitatea Cluj a ținut formația gazdă la mai puțin de 20 de puncte marcate în al treilea sfert și deși ecartul a urcat la +29 pentru CSM Târgu Mureș la un moment dat, alb-negrii au avut un run de 15-2 timp de câteva minute și parțialul indica la final scorul 72-53.

CSM Târgu Mureș a avut cea mai productivă perioadă în privința punctelor marcate chiar în ultimul sfert, câștigat cu 29-15, diferența de +30 între devenind constantă în ultimele patru minute ale partidei. Szabolcs Santa și colegii s-au impus cu 101 la 68 și au bifat victoria cu numărul nouă în această ediție de campionat, fără ca Goran Martinic să joace în acest meci, în timp ce Universitatea Cluj a încasat a treia înfrângere stagională.

Mureșenii vor juca tot pe teren propriu și etapa viitoare, cu CS Agronomia București, iar „U” Cluj are un alt examen dificil, cu CSU Știința București în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Alin Borșa a reușit un season high, cu 20 de puncte și 21 de recuperări, tot cu double-double terminând și Szabolcs Santa (19 puncte, 13 recuperări), iar Vlad Nistor a contribuit cu 16 puncte și 7 recuperări. Rareș Mihășan și Tudor Todea au fost principalii marcatori pentru clujeni, cu câte 12 puncte.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!