Stiri Liga I Masculin

CSO Voluntari a câștigat într-o manieră categorică primul meci de acasă din noua ediție a Ligii Naționale

CSO Voluntari a câștigat într-o manieră categorică primul meci de acasă din noua ediție a Ligii Naționale

Singurul meci al zilei de duminică, 24 septembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin a avut loc la Voluntari și a contat pentru Conferința A. CSO Voluntari a reușit să treacă fără probleme de Laguna Sharks București, scor 75-40.

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Laguna: Octavian Ilie, Trevor John, Costin Șerbănescu, Thomas Smallwood, Sandro Antunovic

Dunk-ul lui Shumate a deblocat tabela și CSO Voluntari a început partida cu 6-2, scor la care a venit primul time-out din partea oaspeților. Octavian Ilie a oprit run-ul Voluntariului, după care Smallwood a dus Laguna pentru prima dată în față, dar avantajul nu a durat mult și fosta vicecampioană a răspuns cu cinci puncte la rând în decurs de câteva secunde (11-7). Trevor John a tăiat deficitul la un singur punct cu liberele sale, iar Antunovic a dus scorul la 15-15 și primul sfert s-a terminat astfel, după ce Constantinescu a ratat de la linia de fault și Mitchell nu a putut încheia precis o fază rapidă.

Gazdele au răspuns cu opt puncte la rând în debutul sfertului doi și Polyak a făcut 23-15, după care diferența de opt lungimi s-a refăcut la jumătatea parțialului. Tohătan a contribuit la desprinderea lui CSO Voluntari la +10 și Feazell a dus scorul la 29-17 într-un moment în care amfitrionii s-au aflat într-un run de 14-2. Perioada excelentă a Voluntariului s-a oprit la 31-19, iar în restul reprizei ecartul a rămas unul format din două cifre: 37-25.

Asemenea sfertului al doilea și a treia perioadă a început excelent pentru CSO Voluntari iar tabela a indicat 43-25 după două minute. Mitchell a găsit o breșă în defensiva „rechinilor” și a urcat ecartul la 21 de puncte în favoarea lui CSO Voluntari, după care Shumate a fost la rândul său precis din acțiune și s-a ajuns la 50-27, iar apoi Smallwood a răspuns cu o triplă. Shumate l-a căpăcit pe Odagiu și cel din urmă l-a faultat, după care liberele lui Feazell și Tohătan au urcat diferența la +28 și după 30 de minute Voluntari a condus cu 60-34.

Nicoară a mărit distanța dintre echipe la 30 de puncte și Antunovic a marcat primele puncte pentru Laguna în sfertul decisiv, iar tripla lui Allen a dus scorul la 67-38. Olah a scuturat plasa din colțul terenului la 72-38 cu patru minute rămase pe cronomentru, după care ecartul a devenit cel mult de 37 de lungimi și la final CSO Voluntari și-a trecut în cont un succes categoric: 75-40.

JT Shumate a adăugat 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Alex Olah a contribuit cu 12 puncte, 3 recuperări și 3 capace, iar Lucas Tohătan a stat cu 11 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții și 2 recuperări.

În replică, Thomas Smallwood a fost liderul Lagunei cu 19 puncte și 6 recuperări, toți ceilalți sportivi aflându-se în single digits. Laguna a pierdut 21 de posesii, Smalwood și Constantinescu având câte 4 turnovers.

Ilfovenii se vor deplasa la Brașov în a doua etapă din Conferința A, iar pe terenul Lagunei va evolua SCM Timișoara

*foto: Žaneta Bytautienė

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!