Stiri Liga I Masculin

CSO Voluntari completează careul de ași ai Ligii Naționale de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.04.2024

CSO Voluntari completează careul de ași ai Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSO Voluntari este a patra echipă calificată în semifinalele LNBM. Ilfovenii au întors de la 2-1 seria cu CSU Sibiu. După victoria de acum două zile din deplasare, formația pregătită de Ainars Bagatskis a câștigat și meciul decisiv de acasă cu 81-70 și se pregătește pentru penultimul act cu CSM Oradea.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, David Vida, Keyshawn Feazell

CSU Sibiu: Jay Threatt, Aurelian Gavriloaia, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Rareș Uță

Gavriloaia a deblocat entuziast tabela, punctând pe recuperare ofensivă. Pratt a punctat și el din interior, iar o primă triplă semnată de Gavriloaia avea să forțeze un timeout rapid al lui Bagatskis. Uță avea să continue run-ul oaspeților, înainte ca Tohătan să înscrie pe pătrundere. Allen a redus diferența la patru lungimi, marcând cinci puncte la rand. Au urmat mai multe momente în care cele două echipe nu au bifat realizări, înainte ca Ivanov să transforme un stop-șut de trei puncte ce ducea scorul la 7-14. Polyak a replicat cu aceeași măsură. Loving avea să continue recitalul triplelor. Dragoste avea să ducă pentru prima oară diferența în double-digits. Polyak și Justice și-au ținut echipa în joc, astfel că diferența după 10 minute era doar de cinci puncte, după un buzzer-beater al lui Loving: 19-24.

Sfertul secund a debutat cu un coș foarte dificil de la semi-distanță al lui Mitchell. Uță a răspuns cu un cârlig în căciulă, în ciuda defensivei agresive a lui Feazell. Kuti a transformat două libere după un fault anti-sportiv comis de ilfoveni, dar, în tranziție, din posesia rezultată, Justice a reușit să ajungă la rândul său la linia de pedeapsă. A urmat un nou duel al pivoților, Uță și Feazell punctând pe rand la inel. Titularul gazdelor i-a forțat pe adversari să ceară primul timeout, după ce ducea scorul la 26-30 cu un slam-dunk. După timpul de odihnă, Uță a punctat și el de sus. Rareș a majorat diferența la opt lungimi cu un coș în ultima secundă de atac. Dragoste a refăcut diferența de două cifre. Revenit pe parchet, Odomes a semnat imediat un coș cu fault. Shumate a tăiat și el din deficit. Allen și-a readus echipa la doar o posesie distanță, după o pătrundere electrizantă. Tohătan și-a readus echipa în avantaj până la pauza mare, când tabela indica 39-38.

Oaspeții au preluat din nou inițiativa, după ce Uță a marcat singur de sub coș. Allen a replicat cu un coș dificil de la semi-distanță. Lucas a majorat diferența, dar Pratt și Uță au răsturnat rapid situația cu patru puncte consecutive. Nicoară le-a răspuns printr-o triplă. După o fază dificilă sub panoul ilfovenilor, Allen a transformat un stop-șut de trei cu care ducea scorul la 51-46. Pratt a reușit apoi două libere. Ivanov a înscris și el după o pătrundere agresivă. Bulgarul a punctat și de la linia de pedeapsă. Polyak a replicat în același mod, pentru ca tot Ivanov să stabilească scorul înainte de actul decisiv: 56-54.

Dragoste a egalat rapid, printr-o pătrundere de toată frumusețea. Loving a întors apoi acul balanței în favoarea sibienilor și l-a forțat pe antrenorul gazdelor să ceară un timeout. Elevii letonului au reacționat excelent, iar Feazell a restabilit rapid echilibrul. Justice și Ivanov s-au luptat apoi în reușite de la linia de pedeapsă. Allen a întrerupt această serie cu un coș din acțiune. Feazell și Ivanov au dus apoi lupte la fiecare inel, după care scorul devenea 64-62. Uță a fost din nou lăsat liber sub panou și i s-a permis astfel să egaleze la 66. Justice a răspuns cu un coș dificil din dezechilibru. Olah cu un tip-in a majorat diferența. Mitchell a aruncat sala în aer cu o reușită de la semi-distanță ce ducea avansul la șase lungimi. Ilfovenii s-au menținut în față până la final, când au câștigat cu 81-70.

Liderii învingătoarei au fost Trevon Allen (16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Kodi Justice (13 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări), Kwamain Mitchell (10 puncte, 2 pase decisive), Laszlo Polyak (10 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Rareș Uță (16 puncte, 5 recuperări), Marc Loving (13 puncte, 4 recuperări), Pavlin Ivanov (13 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Monyea Pratt (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

*foto: Bogdan Isailă

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    CS zero
    E desemnată în semifinale, cred că este formularea corectă
    (Și nu neapărat după meciul de azi)

    cu 1 săptămână în urmă (22.04.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    Bravii sibieni
    Au fost în meci 3 sferturi, ceea ce nu e puțin cu lotul slăbuț avut la dispoziție și meciul decisiv jucat în deplasare. Chiar daca erau aproape să acceadă in semifinale, totuși, ilfovenii sunt puțin mai valoroși. Sa vedem daca pot pune probleme orădenilor.

    cu 1 săptămână în urmă (22.04.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    ...și dacă ploaia îmi va bate iar în obraz...
    Din punctul de vedere al lui H'Akeem the Dream, Sibiul părea adversarul favorit pentru noi în semifinală, cu rotația lor scurtă cu tot (am văzut promo-ul lor dintre reprize, în care apăreau printre jucători și managerul echipei și doi sponsori, dovadă că nu au jucători destui!), dar din punctul de vedere al lui Sere, adversarul potrivit în semifinală era totuși Voluntari, deoarece au public puțin și riscul să-și ia scuipați admirativi ca și de la sibienii pătimași în anii precedenți, e practic nul...

    cu 1 săptămână în urmă (22.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    game over
    Un final in 3 pistoane care confirma cel mai probabil valoarea lotului.
    Din pct meu de vedere, TR a facut inca o data o treaba excelenta cu ce a avut la dispozitie si ar fi ok sa ramana daca primeste mijloacele cu care sa lupte in mod real pentru podium in sezonul care urmeaza.

    cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024) Raspunde
  • Sorin Buta :

    TR
    Are contract semnat și pentru sezonul viitor

    cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Sa speram
      Ca anul viitor o sa aiba si un lot complet.
      Si pe partea de preparare fizica si kineto este loc de mai bine. Nu e acceptabil sa tot pierzi jucatori in playoff iar rezilienta fizica face parte din joc.

      cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Corect cu rezilienta
      Pe de alta parte, nu e acceptabil nici sa pierzi jucatori in playoff pentru ca adversarii dau in ei ca surdu-n toba si fluieracii se fac ca ploua.

      cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      @Delekon
      deja e notoriu ca am jucat in 8 jucatori 5 meciuri in 9 zile deci pregatirea fizica - nu-i bai.
      Accidentarile care sa te scoata in joc sunt parte din joc si nu cred ca zona de kineto e cea care face diferenta, in schimb o banca suficienta o face cu siguranta.

      cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      @undercut
      Asta e o conceptie bine inradacinata dar care se merita schimbata. Rezistenta la accidentare e un lucru care se poate masura si antrena. Vezi programul fizic de la U, cum sportivii sunt masurati la inceputul anului, monitorizati pe parcurs, pragatiti pe forta. Vezi cum se face incalzirea la noi, exercitiile izometrice, stretching, apoi mobilitate, nu doar alergat in cerc si aruncat la cos.

      Rezultatul a fost un sezon cu cele mai putine absente din Eurocup, pe langa faptul ca avem sezoane bune fara o accidentare majora. Asta in pofida unor lovituri crancene.

      @mihaita Aici ai dreptate. Seria ar fi trebuit decisa prin baschet nu prin cine are oasele mai tari. Nu suntem la mma.

      cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Alfel
      Sunt de acord cu faptul ca 8 jucatori sunt prea putini. Asta tine de management sportiv si finantare. Sa speram ca Sibiul o sa fie mai tare la anu, LN are nevoie de mai multa competitie.

      cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    In 5 straini
    Nu sunt decat Sb si Dinamo, dintre echipele calificate in playoff..bugetul

    cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    Mielul zburda pe campie
    Frate Mamelon a trecut peste durere cauzat de la descifrare mesaj primit de la Tata. Dupa ce pus pe hartie simbol de la elemente cu numar atomic 99, 22, 92, 7, 9, 88, 53, 68 rusine mare a fost pe el si ascuns a stat Mamelon in cotet mult timp. Intre timp Tata pus in cotet miel cumparat pentru Paste si frate vitreg gasit asa alt prieten. Dupa cateva zile de povestit cu mielut Mamelon a hotarat ca la el nu place de oameni de la Sibiu. Ca oameni de la Sibiu rau este ca taie mielut de care Mamelon atasat mult este. Si Mamelon spus la Tata ca sa nu taie la mielut ca el stie sa face branza din laptic de la mielut. Dar mielut da laptic foarte foarte putin si Mamelon studiaza acum care este motiv. Vrea sa intelege daca este de la tehnica de mulgere de la fapt ca mielut are coarne mare sau de la fapt ca mielut nu are decat un singur mamelon.

    cu 1 săptămână în urmă (23.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!