Stiri Liga I Masculin

CSO Voluntari dispută primul meci pe teren propriu în noul sezon

CSO Voluntari dispută primul meci pe teren propriu în noul sezon

CSO Voluntari a revenit în țară după ce a debutat în prima parte a săptămânii în European North Basketball League și va disputa duminică, 24 septembrie, primul meci în Liga Națională. Adversara ilfovenilor va fi Laguna Sharks București.

Voluntari a adunat deja trei meciuri oficiale în 2023/2024, echipa lui Ainars Bagatskis fiind fără greșeală în grupa E din Cupa României. În turneul de la Brașov, ilfovenii au trecut cu 81-60 de gazdele de la CSM Corona și ulterior cu 79-64 de Laguna Sharks pentru a accede la Final 8.

Peste puțin timp, CSO Voluntari s-a deplasat în Lituania pentru debutul noii stagiuni din ENBL, competiție în care participă în premieră o echipă românească. Ilfovenii au cedat cu 77-85 în fieful lui BC Siauliai, diferența fiind făcută în ultimul sfert, mai modest pentru alb-albaștrii.

În aceste trei meciuri oficiale de până acum, Trevon Allen s-a remarcat în mod special de la fosta vicecampioană a țării, cifre bune fiind trecute și în dreptul lui JT Shumate, iar la autohtoni au avut contribuții bune Alex Olah, Laszlo Polyak și Lucas Tohătan.

Laguna, în schimb, a fost eliminată din Cupa României la finalul turneului de sub Tâmpa. Pe lângă înfrângerea cu Voluntari, amintită anterior, „rechinii” au fost învinși categoric de către gazde cu 49 la 102. În acele două meciuri oficiale principalii marcatori au fost Trevor John și Thomas Smallwood, cu 18.5 și 13.5 puncte, ambii având și 6 recuperări în medie. Costin Șerbănescu (4.5 puncte, 5.0 recuperări, 2.5 intercepții) și Octavian Ilie (3.5 puncte pe meci) au fost principalii autohtoni.

Întâlnirea din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” va fi cea de-a treia dintre CSO Voluntari și Laguna Sharks în LNBM, acestea duelându-se și anul trecut în prima fază a întrecerii. Atunci, Voluntari a dispus cu 70-53 în tur, respectiv cu 75-53 în retur.

Singurul joc al zilei de duminică, 24 septembrie, în Liga Națională va începe la ora 18.30. Duelul dintre Voluntari și Laguna va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Žaneta Bytautienė

1 comentariu la aceasta stire:
  • Jess :

    Pt redactia Baschet.ro
    Nimic despre meciurile dintre Oradea si Cluj de zilele astea?

    cu 7 luni în urmă (23.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!