Stiri Liga I Masculin

CSU Galați, mașina de marcat puncte

Costin Marinescu

Costin Marinescu
14.11.2013

CSU Galați este echipa cu cel mai bun atac din Liga 1 masculin.

Jucătorii antrenați de Aurel Pricop au înscris, în medie, 104 puncte pe meci, cu 11 mai multe decât Politehnica Iași, ocupanta locului doi într-un astfel de top.

Ei au disputat 6 partide în actualul sezon, iar în 4 dintre ele au marcat peste 100 puncte. Toate cele patru au fost în etape consecutive.

Primul astfel de meci a fost cel de la București, contra BC Time, în care s-a impus cu 108 – 98. A urmat victoria cu BCM 2 Pitești, 112 – 59, apoi cea cu concitadina Phoenix, 121-74, iar ultima a fost contra Amicii Pitești, 142 – 67.

Performanța Galațiului în meciul cu cea mai slabă echipă din Seria B, Amicii Pitești, este a doua ca valoare la nivel de seniori în ultimii cinci ani în România.

Recordul a fost stabilit sezonul trecut al L1M, la turneul semifinal, când Steaua Baschet învingea chiar pe CSU Galați cu 155 – 56. Până în acel moment cea mai bună performanță era deținută, la egalitate, de Gaz Metan Mediaș si Politehnica Iași, cu 134 de puncte marcate. În sezonul 2011/12 al Ligii Nationale, Gaz Metan Mediaș învingea chiar pe Politehnica Iași cu 134 la 43, în timp ce echipa moldoveană a reușit să marcheze 134 de puncte în sezonul 2009-2010 al eșalonului secund, în drumul către promovare. Gaz Metan Mediaș a stabilit și în acest an o performanță asemănătoare, înving cu 137 - 44 pe Farul constanța și urcând pe locul 3 în clasamentul ultimelor 5 sezoane.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!