Stiri Liga I Masculin

CSU Sibiu se deplasează pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești în etapa a 17-a

CSU Sibiu se deplasează pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești în etapa a 17-a

CSM Petrolul Ploiești și BC CSU Sibiu se întâlnesc sâmbătă, 13 ianuarie, în etapa a 17-a a Conferinței B din Liga Națională de Baschet Masculin. Aceste cluburi se vor afla pentru a opta oară față în față în cadru oficial din 2021 încoace.

Ambele formații își cunosc soarta pentru faza secundă a campionatului, astfel că partida din Sala Olimpia va conta doar pentru bilanțul general din Conferința B și rezultatul nu va avea vreun efect în următoarea parte a Ligii Naționale. Prahovenii vor evolua în grupa 11-18, după ce au adunat 4 victorii în 14 apariții, iar Sibiul va merge în Top 10, înaintea deplasării de la Ploiești fiind cu 8-6 bilanț în clasament.

Echipa antrenată de Tomas Rinkevicius se află într-o perioadă mai bună și a obținut trei victorii în precedentele patru apariții din Liga Națională. Săptămâna trecută, CSU Sibiu a întrerupt seria pozitivă a lui CSM Târgu Mureș, după 87-81 în Sala Transilvania.

De partea cealaltă, CSM Petrolul a învins-o doar pe CSM Focșani începând cu primele zile ale lunii decembrie. Prahovenii au două înfrângeri consecutive în campionat și pe teren propriu au obținut un singur rezultat pozitiv pe parcursul stagiunii în curs.

În tur, Ploieștiul a reușit să câștige cu 80-72 în Sala Transilvania, într-o perioadă dificilă pe care a parcurs-o CSU Sibiu în privința rezultatelor. Medaliata cu bronz de anul trecut a fost angrenată la acea vreme și în grupele FIBA Europe Cup și a bifat un singur succes în luna noiembrie, în opt apariții. Kenny Funderburk s-a evidențiat la Sibiu cu 26 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții și 8/10 din acțiune, iar Mirel Dragoste a condus lista marcatorilor pentru gazdele de atunci cu 18 puncte și 8/10 la libere.

De când orașul Ploiești are o formație din nou în Liga Națională, CSM Petrolul și CSU Sibiu s-au întâlnit, în cadru oficial, de șapte ori începând cu anul 2021 și până în prezent. Ardelenii au reușit să se impună în patru ocazii.

Diferențele din punct de vedere statistic nu sunt mari și ambele formații au zone în care stau mai bine. CSM Petrolul este una dintre cele mai bune din ligă la media recuperărilor defensive (27.3 - locul 3), iar CSU Sibiu stă în Top 8 la procentajul triplelor (35%) și la media recuperărilor ofensive (11.9). În privința eficienței, Kenny Funderburk (17.3 index) și Rareș Uță (15.0 index) ies în evidență din cele două tabere, iar Jay Threatt contribuie cu 17 puncte în medie pentru sibieni de când a revenit în România.

Meciul din Sala Olimpia va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Bravo Vulturilor
    Ați arătat că se poate..câștigă la 2 puncte

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!