Stiri Liga I Masculin

CSU Sibiu se impune pe terenul lui CSM Ploiești, în penultima etapă a primei faze

CSU Sibiu se impune pe terenul lui CSM Ploiești, în penultima etapă a primei faze

Sâmbătă, 13 ianuarie, CSM Ploiești a primit vizita lui CSU Sibiu, într-un meci din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, penultima din prima fază a campionatului.

CSM Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Carpenter, Kenny Funderburk, Lorenzo Diaconescu, Bogdan Popa

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Aurelian Gavriloaia, Monyea Pratt, Mouhamed Barro

Dornici să le ofere propriilor fani o ultimă reprezentație solidă în prima fază a Ligii Naționale, gazdele au început jocul cu multă energie, iar Diaconescu a marcat primele patru puncte ale partidei. Oaspeții, cu o formulă de start neobișnuită, au avut nevoie de câteva faze pentru a-și intra în ritm, dar apoi au evoluat din ce în ce mai bine, conduși de Dragoste, căpitanul echipei. Lipsa lui Marc Loving și Jay Threatt de pe foaia de joc l-a făcut pe Tomas Rinkevicius să folosească patru autohtoni încă din secvența inaugurală și, cu toate acestea, sibienii s-au distanțat la două posesii, 16-10, provocându-l pe Mihai Popa să solicite un timp de odihnă. Indicațiile sale au dat roade și a urmat un run de 8-1 prin care prahovenii au revenit la conducere, evitând un prim moment dificil. Jocul a rămas echilibrat și, la finalul actului inaugural, scorul era 26 la 24 pentru CSM Ploiești.

Secvența secundă a început cu un parțial de 7-0 al oaspeților, căruia i s-a pus capăt de un alley-oop finalizat la celălalt panou de Shane Henry, după o pasă a lui Funderburk. Apoi, același Funderburk i-a dat o pasă extrem de frumoasă lui Popa, care a obținut două aruncări libere, marcându-le pe ambele. Sibienii au continuat să comită foarte multe greșeli în ofensivă și CSM Ploiești a profitat, revenind la conducere: 32-31. Forțat de împrejurări, Tomas Rinkevicius i-a acordat câteva minute și lui Elias Drăgan, jucător aflat la primul meci în Liga Națională. Baschetbalistul de 16 ani a răsplătit încrederea antrenorului său și a înscris patru puncte în 150 de secunde, ajutându-și echipa să înceapă un nou run. Kuti, Barro și Ivanov au condus ofensiva Sibiului, care a intrat la vestiare cu un avantaj de nouă puncte: 47-38.

După pauză, Popa, Gavriloaia și Corpodean au marcat câte o triplă, în timp ce Dragoste a menținut avantajul medaliatei cu bronz la trei posesii: 52-44. Kuti și-a continuat prestația solidă și a înscris două coșuri consecutive de la distanță, iar Rareș Uță a avut șansa unui and-one, însă a ratat aruncarea liberă. Carpenter, Henry, Corpodean și Johnson au realizat un parțial de 9-0 și CSM Ploiești s-a apropiat la două posesii (56-60), provocându-l pe Rinkevicius să ceară time-out. După încă un coș al lui Johnson, Ivanov și Uță au marcat rapid de două ori și a fost rândul lui Popa să solicite un timp de odihnă. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 71 la 62 pentru CSU Sibiu.

Revenit pe parchet după ce oaspeții l-au pierdut și pe Gavriloaia, Drăgan a înscris încă o dată din afara semicercului pentru sibieni, însă ploieștenii au început mai bine sfertul și s-au apropiat la cinci puncte, 69-74, după două libere ale lui Funderburk. Drăgan și-a continuat debutul excelent, dar și Corpodean a continuat să fie letal de la distanță și, după o nouă triplă, CSM Ploiești s-a apropiat la două puncte: 74-76. Jocul a rămas foarte echilibrat și, cu puțin peste 200 de secunde rămase, scorul era 82 la 80 pentru CSU Sibiu. Mai târziu, după un turnover al lui Kuti, Johnson a înscris pe contraatac și a adus egalarea, iar Rinkevicius a cerut din nou întreruperea jocului. Funderburk a făcut și el o intercepție și a marcat rapid, însă Pratt a răspuns cu o triplă, cu zece secunde rămase, prin care ardelenii au revenit la conducere: 88-87. La următoarea acțiune, Barro i-a pus capac lui Funderburk, însă posesia le-a aparținut tot gazdelor. Acestea nu au reușit să repună, au comis abatere de cinci secunde, iar CSU Sibiu și-a asigurat victoria: 89-87.

Liderii învingătoarei au fost Nandor Kuti (14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Pavlin Ivanov (14 puncte, 2 pase decisive), Rareș Uță (13 puncte, 5 recuperări), Monyea Pratt (10 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări), Mirel Dragoste (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări) și Mouhamed Barro (10 puncte, 7 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Kenny Funderburk Jr. (20 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Reggie Johnson Jr. (18 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări), Kenny Carpenter (17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) și Vlad Corpodean (14 puncte, 6 recuperări).

Datorită acestui rezultat, CSU Sibiu ajunge la un bilanț de 9-6. În schimb, CSM Ploiești are 4 victorii și 11 înfrângeri.

În ultima rundă a primei faze, prahovenii se vor deplasa pe terenul lui SCM U Craiova, în timp ce sibienii vor primi vizita lui CSM Focșani.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!