Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Eduard Andreianu: "Nu mi se pare corect ca în Divizia B să joci împotriva jucătorilor din Divizia A"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.11.2011

Săptămâna trecută a debutat prima etapă din cadrul Diviziei B masculine de baschet, o competiţie aflată probabil la cea mai echilibrată ediţie adunând la start 32 de formaţii. Printre acestea se numără şi clubul CS Amicii Piteşti ce îl are în componenţă pe CRBL, cunoscutul interpret de muzică pop şi dansator de breakdance.

Eduard Andreianu, pe numele său real, a debutat sâmbătă în eşalonul secund al baschetului românesc la nivel de seniori, într-o partidă cu satelitul formaţiei divizionare A, BCM U Piteşti 2. Startul în noul sezon nu a fost foarte bun pentru CRBL şi echipa sa care a cedat cu scorul de 52-93 în faţa celeilalte grupării din judeţul Argeş înscrisă în Divizia B.

Total Baschet a luat legătura cu extrema echipei Amicii Piteşti care a încheiat partida cu 2 puncte şi o pasă decisivă în 6 minute petrecute pe teren. Andreianu s-a declarat mulţumit chiar dacă echipa sa a suferit o înfrângere la 40 de puncte însă a dorit să sublinieze mai multe aspecte referitoare la Divizia B ce nu i-au priit. În primul rând CRBL susţine că nu este de acord ca în Divizia B echipele satelit să evolueze cu sportivi veniţi din A, iar sala în care s-a desfăşurat prima partidă nu a fost una omologată de FRB şi nu a corespuns cu regulamentul impus de către forul românesc.

Dacă mă întrebi pe mine debutul a fost bine. Am luat bătaie la o diferenţă mare de puncte dar din punctul meu de vedere ţinând, cont de regulamentul FRB că am început şi eu să mă documentez, am observat nişte nereguli pe acolo. La început ştiam că era voie cu 3 jucători străini, însă să joci contra 4-5 jucători din Divizia A nu mi se pare ok. Adică ori joacă Divizia A ori joacă Divizia B. Nu suntem noi foarte buni, nu asta vreau să spun, îmi dau seama care este valoarea noastră, o văd, dar nu a fost egalitate. Etapa viitoare vom juca cu CSU Ploieşti 2, adică cu mai mulţi jucători de la echipa de Divizia A. Pai ce şansă să ai tu un club mititel, de amatori, care joci de plăcerea baschetului. În ceea ce priveşte meciul am jucat 6 minute, am dat un pas decisiv şi am înscris un coş ceea ce zic eu că e bine pentru debut.

Eduard Andreianu afirmă că este conştient de valoarea echipei sale însă îşi doreşte să fie trataţi corect şi să îşi ajute echipa cât de bine poate fiind de părere că în faţa unei echipe satelit nu au nicio şansă.

De asemenea au fost fost cinci nereguli în partida de sâmbătă şi trebuia să câştigăm cu 20-0. În primul rând au evoluat cu cinci jucători de Divizia A, iar în regulament scrie că poţi juca cu maxim 3. Conform regulamentului în sală, pe jos, trebuia să fie parchet. Noi am jucat într-o sală care avea pe jos tartan, ceva suprafaţă tare care nici măcar nu semăna cu parchetul. De aseamenea sala nu a fost omologată la FRB şi lista poate continua. Eu ştiu că vom pierde, sunte o echipă la început, muncim, ne vedem de treabă şi e clar că atunci când joci cu o echipă de Divizia A nu ai nicio şansă. Am încercat să fac o contestaţie care până la urmă am aflat că şi aceea e 200 de euro. Am cerut să se facă statistică la meci, o plăteam noi, însă a echipa gazdă nu a vrut. Nu sunt un jucător de baschet şi nici nu vreau să îmi iau nasu pe sus, vreau să joc cât de bine pot şi să nu piardă echipa din cauza mea (râde).

Referitor la declaraţia lui Narcis Şufariu care a ironizat echipa adversă şi pe CRBL spunând că "di­fe­­ren­ţa de puncte din­­­tre noi şi ei o repre­zin­tă exact minutele pe ca­re le oferă com­pania de telefonie mo­bi­lă la ca­­re face reclamă CRBL" Andreianu nu a dorit să comenteze prea mult.

Despre declaraţia respectivei persoane nu doresc să comentez prea multe. Adică el mă ia la mişto însă nu îşi dă seama că şi eu sunt piteştean. Eu nu am să-i dau apă la moară.

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    Teoretic!
    Divizia B ar fii pentru echipele nou formate care vor sa promoveze in Divizia A! Sau echipe satelit ale echipelor din Divizia A pentru a creste juniori! Pentru echipele de amatori este divizia de Onoare sau Divizia C cum ii se spune! Sala omologata FRB cu parchet....Se vede ca esti nou in baschetul "profesionist" din Romania.... Daca sunt inele drepte e bine....

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Bravo CRBL
    Sportul e pentru cei care stiu ce inseamna fair play, iar cei care nu-si respecta adversarul sint niste tzopirlani, indiferent de divizie. Atitudinea narcisistica e penibila!

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • marcel97 :

    invitatie
    Il invitam pe domnul CRBL sa investeasca sau sa gaseasca el niste sponsori pentru salile de sport din Pitesti. In divizia B nu trebuie sa joace amatori domnule Andreianu, aici se disputa meciuri serioase. Propun sa jucati cu echipa dumneavoastra AMICII doar meciuri de relaxare. Apropo stiati ca antrenor la Amicii este un arbitru de baschet???? De unde pregatirea sportivilor???? Alta intrebare: de ce echipa Amicii a intrat pe teren in meciul cu BCMU pe blat cu un jucator care nu are inca transferul luat?????
    Ei,ei,ei hai sa ne uitam si in ograda noastra.

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • bogdan vasiliu :

    lamurire pt dl CRBL
    Prevedere regulamentară decizia Biroului Federal din 20.12.2010. Conform acesteia:
    Echipele satelit ale divizionarelor A pot juca, începând cu returul CN Divizia B, sezonul 2010/2011, cu un număr nelimitat de jucători sub 25 de ani, care sunt trecuți pe listele nominale de joc aprobate de FRB pentru Divizia A.
    Așadar, în Divizia B, echipele satelit ale divizionarelor A au dreptul să folosească un numar nelimitat de jucători sub 25 de ani aflați în lotul echipei de Divizia A.
    Nu sunteti bine informat domnule CRBL, continuati cu muzica...

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • BemLadenObama :

    Profesionistii
    Pentru " TZONY": Ma bucur ca am aflat pentru cine s-a inventat div. B. Sa inteleg ca Andreianu si clubul Amicii nu se pot incadra la prima categorie propusa de tine fiindca nu sunt profesionisti ? Imi permit sa cred ca folosesti cuvinte carora nu le intelegi sensul. Tot de aici sa inteleg ca LPS-BCA2 sunt profesionisti? Sau ei intra in cea de-a doua categorie ( cu crescutul juniorilor ) ? Eu credeam ca juniorii "se cresc" in campionatele de juniori. Tot nu am aflat pana acum care este juniorul pitestean crescut de sufariu & co. apt sa evolueze un minut in div.A !

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • Tedi :

    :)
    BemLadenObama un junior care joaca in divizia B prinde mult mai multa experienta si este mult mai bine pregatit pentru campionatul de juniori decat unul care joaca doar in campionatul respectiv.Cat despre jucator crescut de Sufariu pot sa spun ca este Alexandru Negut si prinde mai mult de 1 min pe meci in diviza A.Asa ca hai te rog sa nu vorbim din povesti

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • encefal :

    sala pt amicii
    Mai bine jucati in garajul lui Smiley ca e omologat pt valoarea voastra... (cine danseaza sa danseze, cine arbitreaza sa arbitreze si raman cei care fac basket pe bune!)

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • Stan Cristian :

    pentru encefal
    imi cam pare rau pentru tine... nu inteleg care este problema ta cu echipa amicii sau mai ales cu eduard dar din punct de vedere al nickname-ului tau sa inteleg ca ai o problema la ENCEFAL! Imi pare rau din nou pentru voi baieti dar se pare ca uitati frumusetea sportului si mai ales a baschetului! Si din cate stiu eu sportul este o disciplina care te formeaza ca om si care te pregateste pentru lumea reala dar se pare ca la echipa LPS CSU PITESTI aceasta formare este "deformata" de anumite persoane!

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • Stan Cristian :

    pentru tedi
    draga tedi, era o perioada, nu foarte indelungata in care era un om in pitesti care SE OCUPA DE JUNIORI

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • Stan Cristian :

    tot pt tedi
    il chema ADRIAN PETRINI, si din cate stiu eu a format ultimii jucatori pitesteni care au jucat vreun minut in divizia A, chiar si in America. ALEXANDRU NEGUT este jucator format de la cap la coada de ADRIAN PETRINI. cerceteaza putin inainte sa vii cu afirmatii de genul asta! dupa parerea mea ar fi mai bn sa iti/va vedeti de jocul vostru.
    Stima...

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde
  • Mireval :

    nedumerire...
    Sincer sa fiu de LPS Pitesti am auzit de multi ani, dar de Amicii habar nu am avut ca exista pana sa citesc ca CRBL va juca pentru ei...

    cu 12 ani în urmă (19.11.2011) Raspunde
  • parinte pitestean :

    corect (pt Mireval)
    Pai de ce credeti ca l-au luat pe CRBL? Ca sa se auda de ei, ca rezultate oricum nu vor avea deoarece tehnicieni zero, sportivi zero... Dar este bine ca fac si ai nostri meciuri de pregatire cu ei.

    cu 12 ani în urmă (20.11.2011) Raspunde
  • parinte pitestean :

    Pt Stan Cristian
    Esti nostalgic, nu mai trai in trecut, prezentul este mai important...
    Din pacate acest antrenor a ales sa intre pe linie moarta si sa faca zidarie, deci hai sa ne vedem de treaba noastra si sa apreciem ceea ce este la ora asta.

    cu 12 ani în urmă (20.11.2011) Raspunde
  • Mihai P :

    ce face un bun tehnician (pt BenLaden... si Stan)
    Pai, un bun tehnician urmareste sportivii de la cluburile din tara, observa care este de perspectiva, face rost de fonduri pentru transfer, cazare etc, ii aduce la Pitesti si iese Campion National... Ei da, Sufariu este un bun tehnician. Sportivii de la Div A sunt crescuti de un singur antrenor? NU... De ce cei de la B sa fie???? Atata tim cat FRB permite acest lucru nu inteleg de ce va ambalati asa? Si ca tot sustineti echipa Amicii, aici este vreun sportiv crescut de Pacuraru?? sau tot de cei de la LPS???? Ca Sufariu, ca ex-Petrini, ca Popescu sau Constantin. Ei lucreaza impreuna, asa este sportul de echipa domnilor.

    cu 12 ani în urmă (20.11.2011) Raspunde
  • Stan Cristian :

    pt "parinte pitestean"
    Da poate sunt eu nostalgic (in caz ca sti sensul cuvantului folosit)... desi nu cred! si ca tot ai spus "Din pacate acest antrenor a ales sa intre pe linie moarta si sa faca zidarie, deci hai sa ne vedem de treaba noastra si sa apreciem ceea ce este la ora asta." tocmai despre asta e vorba de apreciere! Si din punctul meu de vedere acest antrenor merita apreciere pentru ca a reusit sa faca ceva! Si da majoritatea isi vad de treburile lor , asta am incercat si eu sa spun in primul comentariu dar se pare ca voi nu prea va vedeti de treaba voastra! nu v-a cerut nimeni sa va placa echipa amicii dar din cate observ sunteti cu bagarea de seama... si va bagati si voi asa aiurea sincer parerea mea este ca sunteti demni de mila!!!

    cu 12 ani în urmă (21.11.2011) Raspunde
  • parinte pitestean :

    dojana pentru noua generatie
    Puteai sa faci trimitere la mesaj nu sa citezi... Si se scrie stii...

    cu 12 ani în urmă (22.11.2011) Raspunde
  • Stan Cristian :

    greseala mea
    Ai dreptate... scuza-mi greselile de ortografie! Insa trist este ca , defapt nu ai inteles mesajul!

    cu 12 ani în urmă (22.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!