Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 36:53
Puncte 29
Pase decisive 1
Recuperari 12
Eficienta 27
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Energia Târgu Jiu revine pe parchet cu un meci în fața ultimei clasate

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.02.2015

LNBM

Etapa 18

Sâmbătă, 7 februarie - Ora 19:00

Sala Sporturilor Târgu Jiu

7-7 Fișa meciului 0-16

Reprezentanta României în FIBA EuroChallenge, Energia Târgu Jiu, joacă primul său meci după o pauză de aproape două săptămâni. Oltenii vor fi vizitați la Târgu Jiu de ultima clasată, Universitatea Cluj-Napoca, într-un meci contând pentru etapa a 18-a din LNBM.

Pentru Energia acest duel cu „studenții” clujeni este o gură de are în campionat, acolo unde nu o duc tocmai bine în comparație cu ce reușesc în EuroChallenge. Înaintea meciului cu Universitatea, gorjenii ocupă locul 10 în clasament cu un bilanț de 7 victorii și 7 înfrângeri. De cealaltă parte, trupa lui Carmin Popa nu a simțit gustul victoriei în cele 16 meciuri disputate pe prima scenă a baschetului românesc. 

Formația olteană vine după o pauză, care a survenit din cauza faptului că aceștia au stat în runda precedentă de campionat. Ultimul meci jucat de elevii lui Antonis Constantinides s-a consemnat miercurea trecută, atunci când au smuls o victorie extrem de importantă pe terenul celor de la Enel Brindisi în grupele EuroChallenge. Înaintea partidei cu italienii, Watson, Darby și compania au cedat în fieful celor de la BC Timișoara, scor 75-96. Pe de altă parte, Universitatea Cluj a evoluat în runda cu numărul 17 pe teren propriu în fața celor de la Timba, fiind învinși cu 62-71. 

În momentul de față, angrenată în două competiții, Energia riscă să piardă locul de play-off, iar în același timp are șanse foarte mari de a accede în sferturile de finală ale EuroChallenge. Cu o victorie care va veni mai mult ca sigur în fața clujenilor, băieții lui Constantinides își vor reface moralul în privința următoarelor dueluri din campionat, dispute foarte importante în economia calificării în play-off. 

Așadar, ”U” Cluj este victimă sigură la Târgu Jiu, așa cum a fost și în tur, însă atunci tinerii jucători ai ardelenilor au ținut aproape de Energia, izbutind unul dintre cele mai bune meciuri stagionale. Alb-negri au fost învinși de gorjeni la 12 puncte diferență, scor 64-76, aceasta fiind prima întâlnire din istorie dintre cele două cluburi. 

Confruntarea va fi arbitrată de Șerban Rășoagă, Dragoș Nicolae și Dragoș Stan, în timp ce observator din partea Federației Române de Baschet va fi Gheorghiță Madirjac.

*Foto: Laura Mureșan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!