Stiri Liga I Masculin

F8. Tomas Rinkevicius: „În a doua parte s-a ajuns la niște situații stresante”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.02.2024

F8. Tomas Rinkevicius: „În a doua parte s-a ajuns la niște situații stresante”

CSU Sibiu a avut parte de un sejur scurt la Final Eight-ul Cupei României. Vulturii au fost eliminați încă din sferturile de finală ale competiției, de către CSM Constanța, cu scorul de 63-67. La primul meci al turneului final de la Cluj, ardelenii au înscris doar cinci puncte în sfertul al patrulea.

La finalul meciului, Tomas Rinkevicius a fost prezent la conferința de presă și a discutat despre eșecul suferit de către elevii săi. Iată ce a avut de spus lituanianul:

„Au fost părți total diferite ale meciului. În prima parte a dominat baschetul ofensiv. Ambele echipe au înscris la procentaje bune. În a doua parte s-a ajuns la niște situații stresante. Foarte mult contact, un baschet foarte fizic, la care Constanța a fost foarte bună. Putem să ne uităm la statisticile noastre de la linia de libere. Am avut și câteva situații de layup. E foarte greu să câștigi așa. Ca să câștigi în baschet, trebuie să marchezi aruncările deschise și cele libere. Felicitări Constanței. Au luptat până la final și merită acest succes.”

Jay Threatt a oferit și el o scurtă declarație la capătul acestui meci:

„Ne-am cam bătut singuri. Am ratat layup-uri, libere. Acesta a fost jocul. Am pierdut ultimele trei meciuri la una sau doua posesii și a fost exclusiv vina noastră. Trebuie să ne folosim de pauza aceasta, să ne luăm timp și să revenim.”

După eliminarea din Cupa României, sibienii nu vor mai juca până după pauza provocată de meciurile echipelor naționale, când urmează să întâlnească în Top 10, pe teren propriu, pe Rapid București, în reeditarea finalei mici de acum un sezon.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Antrenor stresat, leafa continuă
    În mod normal, orice om echilibrat care a urmărit meciul ar înlocui sintagma " situatii stresante" din declarația antrenorului cu sintagma "joc penibil".
    Tot în mod normal, rezultatul jocului ar trebui să echivaleze cu o foarte mare dezamăgire în randul suporterilor echipei sibiene și implicit cu o mare surpriză pentru restul suporterilor.
    Dar nu, nu trebuie să fim mai dezamagiți astăzi decât suntem în restul timpului. Nu este nimic întâmplător, căci noi tot aici jos suntem de multă vreme, din punct de vedere sportiv.
    Chiar dacă echipai mai izbutește pe ici pe colo câte un joc mai închegat, mulți se lasă pacăliți, dar la final când tragem linie tot sub ea ne situăm.
    Așa că un meci în plus sau în minus tot aia e, oricum drumul nostru se oprea la următorul meci , pentru că da, așa de mult am rămas pe loc încât ne uităm la UBT Cluj ca la lucruri sfinte.
    Da, știu, trebuie să mergem înainte, să înghițim ironiile multor pseudo-fustrați fani ai baschetului, să fim suporteri adevărați și să susținem echipa la rău, că deh, avem conducători profesioniști și vor duce echipa sus...tot mai sus.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!