Stiri Liga I Masculin

Gaz Metan Mediaș s-ar putea înscrie în Liga I – ediția 2016/2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.08.2016

Gaz Metan Mediaș s-ar putea înscrie în ediția 2016/2017 a Ligii I. Dacă acum câteva săptămâni vă prezentam faptul că secția de baschet din cadrul clubului Gaz Metan Mediaș nu-și va mai continua activitatea la nivel de seniori, se pare că șefii clubului sunt dispuși să mai ofere o șansă sportului cu mingea la coș în orașul de pe Târnava Mare.

Prin vocea preșendintelui clubului, Ioan Mărgineanu, au fost prezentate condițiile prin care echipa de baschet se poate înscrie în Liga I. Președintele Gazului a vorbit pentru prima dată despre echipa de baschet în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri seara (24.08):

„Echipa de baschet Gaz Metan Mediaș a retrogradat din Liga Națională și nu a fost reînscrisă, chiar dacă a făcut o cerere pentru un wild card, din cauză că nu a avut buget. Echipa de baschet a retrogradat în liga secundă și noul consiliu director al clubului sportiv este singurul care poate decide dacă o înscrie în Liga I.

Eu am următoarea opțiune. Să facem tot ce omenește posibil să o înscriem în Liga I, având în vedere că aici funcționează un club școlar, să dăm șansa jucătorilor tineri să se remarce. Trebuie să se aprobe un buget de liga secundă cu condiția să găsim resursele financiare să plătim baschetbaliștii pe anul 2015/2016. În acest sens există un proces declanșat de către jucători împotriva clubului al tribunalul de muncă București și unul de la Curtea de Apel Alba, câștigat în mod normal de lucrătorii sportivi. Nici vechiul consiliu director, nici noul consiliu director care se formează acum și sper la începutul lunii se va prezenta în fața dumneavoastră nu au găsit resursele financiare. Trebuie să fim consecvenți, să respectăm legile sportului, că un sport sau o disciplină funcționează în funcție de buget și în funcție de buget capitalist ne alegem obiectivul.

Suntem deschiși și încercăm cu orice preț să înscriem echipa în Liga I. E păcat să nu existe continuitate, chiar și în liga secundă.”

Gaz Metan Mediaș a retrogradat din Liga Naționala de Baschet Masculin la finalul sezonului 2015/2016, după ce a înregistrat numai 4 victorii.

Federația Română de Baschet a anunțat că pentru Liga 1 Masculin si Feminin echipele de sine stătătoare (cu drept de promovare) trebuie să depună cererea de înscriere începând din data de 01.08.2016 până la data de 28.08.2016.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!