Stiri Liga I Masculin

George Trif, Radu Paliciuc și Mladen Jeremic au vorbit despre noul sezon al LNBM

George Trif, Radu Paliciuc și Mladen Jeremic au vorbit despre noul sezon al LNBM

CSM Târgu Mureș a început pregătirile pentru noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, al doilea după revenirea pe prima scenă a baschetului românesc. Oficialii echipei mureșene au organizat o conferință de presă la care au participat George Trif, antrenorul principal, Radu Paliciuc și Mladen Jeremic.

Iată ce a declarat Trif în legătură cu mutările din această vară și cu obiectivele formației alb-albastre:

„Sunt fericit că am reușit să păstrăm în mare aproape 80%, 90% echipa din sezonul trecut, plus am adus pe acești 2 jucători, acești băieți pe care nici nu trebuie să-i prezentăm prea mult, sunt foarte cunoscuți în baschetul românesc. Mladen Jeremic are deja 9 ani în Liga națională cu rezultate deosebite. Printre cei mai buni jucători străini din țară. Radu Paliciuc, la fel cu mulți ani în divizia A, fost jucător de națională cu calități deosebite. Practic am schimbat 2 jucători, au venit alți 2. Restul echipei a rămas aceeași din sezonul trecut și acesta a fost gândul nostru să mergem pe continuitate.

Cred că putem să ne batem cu orice echipă din țară și să facem rezultate deosebite. Sunt unele probleme care nu se văd din exterior, dar pe noi ne afectează. Conducerea face mari eforturi pentru a rezolva aceste lucruri și să avem cele mai bune condiții de antrenament”, conform csmtgm.ro.

Mureșenii caută încă un jucător pe poziția 5, fiindcă Szabolcs Santa se află în recuperare, iar Jacob Lowrance va ajunge în România de-abia la sfârșitul lunii, fiind învoit. CSM Târgu Mureș va disputa în 23-24 august două partide de verificare împotriva lui SCM Timișoara, apoi în 1-2 septembrie va avea niște meciuri amicale la Târgu Jiu, iar în 9-11 septembrie va participa la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu.

„În aceste amicale, important este să intrăm în formă până începe Cupa României. Sper ca prin aceste meciuri să fixăm toate problemele tactice și să ne unim ca echipă, să ajutăm pe cei doi jucători nou-veniți să se integreze cât mai bine și să ne găsim ritmul pentru Cupa României”, a declarat Trif, tehnicianul ardelenilor.

Radu Paliciuc a vorbit și el despre întoarcerea la Târgu Mureș:

„Chiar mi-a plăcut să mă întorc la Târgu Mureș. Au trecut 10 ani, orașul l-am găsit la fel, oamenii la fel de minunați. Am ales să vin la Târgu Mureș și din prisma colectivului care este aici, colegii sunt foarte ok. Am început antrenamentul, chiar îmi era dor să revenim la antrenament. Acum deja ne pregătim încet-încet și de meciurile amicale. Mă aștept să fie plină Sala Sporturilor. A fost unul dintre motivele pentru care am ales Târgu Mureș din nou. Chiar este una dintre sălile unde vii să joci cu drag. Suporterii îți arată toată încrederea și cred că au un procent mare în performanţa echipei pe teren propriu.”

Nu în ultimul rând, Mladen Jeremic a spus și el câteva cuvinte la conferința de presă:

„Sunt de 9 ani în campionatul românesc, cunosc baschetul din Târgu Mureş, şi vă spun sincer, niciodată nu am auzit nimic rău despre Târgu Mureş, despre acest club. Aşa că nu prea am stat pe gânduri să vin aici. Sunt de câteva zile în oraş şi chiar nu vă pot spune nimic care să nu-mi placă. Vreau să ajut echipa cu experienţa mea!”

*foto: csmtgm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!