Stiri Liga I Masculin

Gerald Lee, evoluție bună împotriva celor de la U-BT Cluj-Napoca

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.10.2018

Pivotul finlandezo-american Gerald Lee, fost jucător în LNBM la CSU Asesoft Ploiești și Steaua București, actualmente la Ironi Ness Ziona, s-a duelat aseară cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca în preliminariile FIBA Europe Cup. Lee a avut o contribuție pozitivă în victoria echipei sale de pe teren propriu la 13 puncte diferență, scor final 91-78. 

Venit din postura de rezervă, Gerald Lee a strâns 17 minute petrecute pe parchet, timp în care și-a trecut în cont 12 puncte, 5 recuperări, 1 pasă decisivă, 1 intercepție și 1 minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 13 unități. Din punct de vedere al procentajelor, americanul naturalizat din naționala Finlandei a terminat disputa cu U-BT cu 50% (4/8) la aruncările din acțiune, respectiv 80% (4/5) de la linia de libere. 

Lee a fost al 3-lea cel mai bun marcator din tabăra israelienilor de la Ironi Ness Ziona, după Chris Dowe, autor a 26 de puncte, respectiv Tal Dunne, călăul Clujului, acesta având 23 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepții, dar și 4 mingi pierdute, totul pentru un imperial coeficient la productivitate de 34 de unități. 

Lee a jucat 3 sezoane în România, între 2013 și 2016, și a îmbrăcat echipamentele celor de la CSU Asesoft Ploiești și Steaua București. În 3 sezoane la nivel de ligă națională, baschetbalistul a acumulat în total 54 de meciuri, 836 puncte, 249 recuperări și 874 puncte la eficiență. 

Gerald Lee se va întoarce astfel în România în data de 10 octombrie, odată cu meciul retur dintre U-BT Cluj și Ironi Ness Ziona, meci care va decide care dintre echipe se va califica în grupele FIBA Europe Cup. Lee și compania pornesc clar din postura de favoriți la calificare după rezultatul de miercuri seara. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!