Stiri Liga I Masculin

Hristu Șapera, managerul nou înființatului Club Sportiv Vâlcea-1924

Hristu Șapera, managerul nou înființatului Club Sportiv Vâlcea-1924

În cursul zilei de astăzi, 18 august, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea a anunțat înființarea unui nou club sportiv, intitulat Club Sportiv Vâlcea-1924, și deschiderea secției de baschet.

Bogdan Pistol a fost numit președintele interimar al clubului, în timp ce Hristu Șapera va ocupa poziția de manager și antrenor coordonator al secției de baschet. CS Vâlcea-1924 și-a luat drept motto un citat al lui Rudyard Kipling: „Căci puterea haitei este lupul, iar puterea lupului este haita”, urmând să se numească „lupii negri”.

„Este un proiect nou, început de la zero, care poate face lucruri bune pentru copiii, în primul rând, din județul Vâlcea și care poate fi un proiect deosebit față de tot ceea ce avem în România. Am multe idei pe care aș vrea să le pun în practică. Am o oarecare experiență în acest domeniu, știu ceea ce trebuie să facem. Sper ca cât mai multe din aceste idei să le putem realiza aici la Vâlcea. Aceasta este principala mea motivație. Cine mă cunoaște știe că întotdeauna am fost un tip care a acceptat provocările. Aceasta este o provocare – să începi un proiect de la zero. Dar sunt încrezător că putem să facem împreună, în haită, așa cum spune și sloganul nostru, lucruri foarte frumoase pentru Vâlcea și pentru acest club sportiv”, a declarat Hristu Șapera.

 

De astăzi, suntem pe un drum bun…și în sport! „Căci puterea haitei este lupul, iar puterea lupului este haita”. Aceste versuri ale lui Kipling mi-au venit în minte când am ales Lupul ca simbol al noului club sportiv. De astăzi, Clubul Sportiv Vâlcea-1924 a început să se manifeste și, în scurt timp, vom avea și activitate sportivă propriu-zisă. L-am numit președinte interimar al acestui club pe Bogdan Pistol, un om pe care îl apreciez și care sunt convins că va face treabă bună aici. Astăzi, la sediul CJ Vâlcea, în prezența noului președinte al clubului, a colegilor consilieri județeni membri în Consiliul de Administrație, dar și a colegilor din aparatul propriu al CJ Vâlcea, am încheiat și primul contract de activitate sportivă, pe secțiunea baschet. Hristu Șapera a venit alături de noi să pună umărul la construirea primei academii de baschet din județul Vâlcea. Șapera are o bogată activitate în baschetul românesc, de-a lungul carierei antrenând echipe precum CSM București, Energia Târgu Jiu, Steaua CSM București și, de curând, Dinamo București. Are în palmares și un titlu mondial de juniori. Înființarea Clubului Sportiv Vâlcea-1924 este o provocare importantă pentru că acest club va face ce nu s-a mai făcut în România și în Vâlcea, după Revoluție: să caute tineri, să-i formeze și să-i ducă spre performanță! În scurt timp…și alte surprize!

Posted by Constantin Rădulescu on Thursday, August 18, 2022

Conform anunțului oficial, CS Vâlcea-1924 își propune să construiască prima academie de baschet din județul Vâlcea și să se axeze pe baschetul juvenil. De asemenea, Hristu Șapera „își propune formarea unei echipe de liga 1, care să ocupe în primul an de la înființare un loc în prima jumătate a clasamentului”.

*foto: captură foto – Facebook (Constantin Rădulescu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!