Stiri Liga I Masculin

Laguna București obține primul succes din istorie în Liga Națională

Laguna București obține primul succes din istorie în Liga Națională

Laguna Sharks București a obținut prima victorie din istoria echipei în Liga Națională de Baschet Masculin, nou-promovata trecând de Dinamo București cu 78-77 pe teren propriu în etapa a 12-a a Conferinței B, după o repriză de prelungiri. Din tabăra lui Dinamo au lipsit în acest meci Vlad Moldoveanu și Jeremiah Tilmon, iar Toni Katic s-a accidentat în finalul sfertului trei.

Laguna: Trevor Blondin, Radu Paliciuc, Lukas Aukstilkalnis, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Dinamo: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Laguna a început excelent jocul și conducea cu 12-2 la jumătatea primului sfert, Paliciuc și Blondin fiind marcatorii echipei în acest interval de timp. Run-ul „rechinilor” se prelungea și nou-promovata ajungea la 15-2, Dinamo suferind la nivelul aruncărilor și timp de mai bine de șapte minute a avut un singur coș din acțiune, Mandache oprind acest aspect cu layup-ul de la 15-7. Sfertul inaugural s-a încheiat cu 17-9 pentru Laguna Sharks, formație care a ținut-o pe Dinamo la 1/13 din acțiune la un moment dat.

Alb-roșii au venit la două posesii în spate cu reușitele lui Uță, 21-16, Odagiu și Stăncuț contribuind apoi pentru formarea unui nou ecart de două cifre la 28-18. Time-out-ul a prins bine dinamoviștilor și Addison reducea handicapul iar la două posesii, 28-24, apoi același american fiind precis din spatele arcului de cerc și dezavantajul devenea unul minim cu două minute și jumătate până la pauză, 31-30. Aveau să fie însă ultimele puncte pentru Dinamo în prima repriză și Laguna Sharks a intrat la cabine cu 37-30, Aukstilkalnis și Paliciuc stabilind scorul pauzei.

Nou-promovata a deschis cu șase puncte la rând repriza secundă și cu dunk-urile lui Phevadze și Paliciuc se făcea 43-30, Mandache replicând cu o triplă după time-out și Katic tăia handicapul din nou la 10 puncte, 45-35. Phevadze, Addison și Mandache s-au întrecut în reușite de la distanță, Dinamo apropiindu-se la 48-41 la jumătatea acestui parțial. Run-ul formației din șoseaua Ștefan cel Mare a continuat și Toni Katic avea un three-point play prin care diferența devenea minimă, Johnson împărțindu-și apoi liberele și ulterior era precis din căciulă pentru 51-46 în dreptul Lagunei. Ingram a egalat situația pe finalul sfertului, 53-53, Toni Katic rămânând accidentat pe podea și a necesitat intervenția medicilor după terminarea timpului de pe cronometru.

Două reușite din acțiune s-au marcat în primele trei minute din cel de-al patrulea sfert, Laguna reușind să pună două posesii între la 57-53 și Dinamo a ajuns la 0/9 la nivelul aruncărilor în acest interval de timp. Mandache a egalat situația cu patru puncte la rând, Paliciuc transformându-și apoi liberele la jumătatea parțialului și Addison ajungea și el la libere pentru 59-59. Ingram a ratat șansa să o ducă pe Dinamo la conducere în premieră, Paliciuc împărțindu-și liberele apoi și Wojciechowksi ajungea și el la linia de fault tot cu același rezultat (61-61). Polonezul lui Dinamo avea să ducă pentru prima dată echipa în alb și roșu la conducere, 61-63, scorul devenind iar egal după liberele lui Phevadze. Mandache și Blondin erau preciși de la distanță pentru 66-66, Dinamo ratându-și ultima încercare din acțiune și s-a intrat astfel în overtime.

Un minut și jumătate a trecut din repriza suplimentară până s-a dezghețat tabela, Addison fiind precis de la linia liberelor și apoi Mandache făcea 66-69 tot din acea zonă a terenului. Paliciuc aducea Laguna Sharks la un punct în spate și apoi Blondin beneficia de două libere după ce Mandache a pierdut posesia, „rechinii” trecând în avantaj (70-69). Mandache înscria primul coș din acțiune în prelungiri și completa un three-point play, Raheem Johnson puncând din căciulă pentru Laguna cu 33 de secunde rămase pe cronometru (74-72), același american aplicându-i un capac lui Edge și în cele din urmă jocul s-a încheiat cu 78 la 77 pentru nou-promovată, care este la primul succes din istorie în LNBM.

Laguna (1-10 bilanț) o să joace pe terenul celor de la CSA Steaua în primele zile din 2023, iar Dinamo (7-4) o să primească vizita celor de la CSM CSU Oradea în etapa cu numărul 13.

Trevor Blondin a avut 22 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pentru Laguna, Radu Paliciuc fiind următorul pe lista marcatorilor cu 19 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri.

Andrei Mandache a reușit un double-double pentru Dinamo (22 de puncte, 10 recuperări), Marquis Addison urmându-l cu 16 puncte și 6 recuperări.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bravo romanilor
    bravo mandache si palciuc pentru cum au jucat, formidabil, intr-un campionat dominat la puncte de straini

    cu 1 an în urmă (24.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!