Stiri Liga I Masculin

Laguna Sharks vs. CSM Galați, duelul ultimelor clasate din Conferința A

Laguna Sharks vs. CSM Galați, duelul ultimelor clasate din Conferința A

Runda a 14-a din Liga Națională de Baschet Masculin propune, printre altele, și duelul ultimelor clasate din Conferința A. Laguna Sharks București și CSM Galați se întâlnesc în cursul serii de sâmbătă, 23 decembrie.

Formația din Capitală este singura care nu a putut să câștige vreun meci oficial în sezonul 2023/2024 și ocupă ultima poziție în Conferința A, cu 0-12 bilanț. De partea cealaltă, singurul rezultat pozitiv pentru CSM Galați a venit tocmai împotriva adversarei de sâmbătă și astfel echipa lui Florin Nini are 1-10.

Turul din fieful dunărenilor s-a încheiat cu 86-75, Marlon Ruffin adăugând atunci 20 de puncte pentru CSM Galați. Stefan Mitrovic a fost liderul Lagunei, cu 18 puncte, iar ambele formații au aruncat cu un procentaj asemănător din spatele arcului de cerc, 47%.

Șase meciuri oficiale au avut loc până în prezent între Laguna și CSM Galați, cei din urmă reușind să câștige de fiecare dată. În plus, nu a existat vreo confruntare în care echipa de la Dunăre să nu aibă cel puțin 11 puncte în plus la final.

Prin rezultatele adunate în sezonul actual, Laguna nu este doar ultima în clasament, ci și la media de puncte, recuperări, eficiență, capace sau în privința procentajului reușitelor de două puncte. Bucureștenii stau cel mai bine la reușitele de un punct (69% la linia de fault – locul 12) și la nivelul recuperărilor ofensive (10.7 – locul 13).

CSM Galați este în vârful ierarhiei la media recuperărilor ofensive, cu 13.5 pe meci, iar în Top 10 la puncte, intercepții sau la aruncările precise din interiorul arcului de cerc. Principalul punct negativ pentru gălățeni îl reprezintă numărul mare de posesii pierdute, 17.5 pe întâlnire, cifră prin care sunt primii la acest capitol.

Marlon Ruffin (20.4 puncte) și Marius Ciotlăuș (8.3 recuperări) sunt doi dintre cei mai eficienți jucători ai Ligii Naționale la aceste detalii. Din tabăra Lagunei iese în evidență Thomas Smallwood (13.8 puncte, 6.6 recuperări), în vreme ce Stefan Mitrovic este principalul pasator al echipei, cu 4.8 assist-uri.

Duelul dintre Laguna Sharks și CSM Galați va avea loc sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!