Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Armin Cane este MVP-ul rundei cu numărul opt

Liga 1: Armin Cane este MVP-ul rundei cu numărul opt

Etapa cu numărul opt în Liga 1 la baschet masculin s-a încheiat duminică, 4 decembrie, atunci când au avut loc majoritatea meciurilor. Cinci victorii pentru gazde în cele șase dueluri s-au înregistrat în această rundă.

MVP-ul rundei vine de la singura echipă care nu a pierdut încă, CSM Corona Brașov, aceasta câștigând fără probleme cu CS Universitatea Cluj-Napoca, scor 88 la 55. Armin Cane a ieșit în evidență cu 29 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții și un capac în 30 de minute pe parchet, perioadă în care a totalizat un index al eficienței de 34 de unități și +40 la +/-.

Americanul a avut 13/17 de două puncte, de la distanță ratând toate cele trei încercări avute și pe lângă aceste cifre a adunat 3/7 la linia liberelor. În urmă cu aproape o lună a reușit un joc mai eficient decât cel de acum, atunci terminând cu 35 de puncte și 40 la eficiență contra lui CSM CSU Oradea 2.

În lipsa unei statistici de la partida BC CSU Sibiu 2 vs. Ralph Brașov, site-ul nostru a ales în echipa ideală a etapei următoarele nume pe lângă Cane:

David Vaida (CS Agronomia București)

Cu toate că nu a prins o zi strălucită la capitolul punctelor marcate, unde a avut doar 6, jucătorul Agronomiei București a încheiat cu 13 recuperări, 8 pase decisive, 6 intercepții și un capac în fața lui Stomart Iași, cifrele aducându-i un index de 26 de unități la eficiență și +41 la +/-.

Niciodată anterior, de când joacă la nivelul Ligii 1, Vaida nu a avut un indice atât de mare la eficiență.

Iulian Corneanu (CSU Craiova)

Corneanu a jucat toate cele 40 de minute contra lui CSU Ploiești, el conducându-și echipa cu 19 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive și 3 capace pentru un index al eficienței de 26 de unități. CSU Craiova are astfel 4-4 bilanț în campionat.

Jucătorul oltenilor a stat cu 5/9 la două puncte, cifrele sale fiind mai modeste de la distanță (2/7), pe lângă acestea având și 3/4 de la linia de fault.

Teodor Boghean (CS Politehnica Iași)

Un double-double important pentru baschetbalistul ieșenilor în succesul cu CNAV Eagles, acesta totalizând 15 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, totul pentru 23 index al eficienței.

Boghean a suferit la două puncte (3/9), dar a putut să-și crească procentajele prin 3/6 de la distanță, el reușind meciuri consecutive în double-double.

Tamás Bodó (CSȘ VSK Gheorgheni)

În ciuda înfrângerii de la Oradea, Bodó a fost cel mai bun jucător al întâlnirii, el terminând cu 31 de puncte, 9 recuperări, 3 intercepții și 2 capace, totul pentru un index al eficienței de 30 de unități.

O singură ratare de la două puncte a avut jucătorul Gheorgheniului (14/15), procentajul aproape perfect fiind coborât de 0/4 de la distanță. La nivelul aruncărilor libere a prins o zi modestă cu doar 3/10.

Rezultatele etapei a opta sunt disponibile AICI.

*foto: Dan Potor / sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!