Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Corona Brașov și CS Vâlcea își respectă statutul de favorite în prima zi a turneului de promovare

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.05.2023

Liga 1: Corona Brașov și CS Vâlcea își respectă statutul de favorite în prima zi a turneului de promovare

Turneul final de promovare al Ligii I a debutat vineri, 26 mai, la Brașov. Cele patru echipe care au luat startul în lupta finală pentru locurile de Liga Națională de Baschet Masculin sunt Corona Brașov, CS Vâlcea 1924, Agronomia București și Politehnica Iași.

Corona este principala favorită la ocuparea primului loc, fiind singura echipă neînvinsă în actualul sezon de Liga 1. Gazdele și-au confirmat acest statut printr-o victorie impresionantă în fața Politehnicii Iași. În al doilea meci al zilei, CS Vâlcea a luat o opțiune serioasă la promovare, învingând-o pe Agronomia București.

Corona Brașov – Politehnica Iași 120-57 (33-12, 32-20, 37-12, 18-13)

Corona Brașov: Armin Cane, Bariș Aktaș, David Neacșu, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Politehnica Iași: Horia Dragoslav, Alexandru Pădineanu, Matei Rotaru, Sebastian Buiciuc, Rareș Băsescu

Debutul primei partide a zilei a confirmat lipsa de echilibru dintre cele două formații, iar gruparea de sub Tâmpa a reușit să pună după primul sfert un avantaj de peste 20 de puncte pe tabelă: 33-12. Ofensiva brașovenilor s-a păstrat la același nivel și în al doilea parțial, însă ieșenii au reușit să înscrie și ei 20 de puncte în cele 10 minute de joc, iar la pauza mare, scorul era 65-32. Primul sfert după revenirea de la cabine a fost și cel mai dezechilibrat, fiind câștigat de Corona la 25 de puncte, iar scorul înaintea sfertului patru era 102-44. Favoriții au luat piciorul de pe accelerație în ultimul parțial, câștigat la doar cinci puncte, iar scorul final a fost 120-57.

David Neacșu a fost omul meciului, terminând cu 18 puncte, 6 pase decisive și +27 la eficiență. Alexandru Ionescu a venit cu 24 de puncte de pe bancă. Tot din postura de rezervă s-a remarcat și Victor Petrescu, cu 10 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive și 6 intercepții.

Pentru Politehnica s-a remarcat Horia Dragoslav, cu 21 de puncte și 5 recuperări, dar și 6 mingi pierdute. În double-digits au mai fost Alexandru Pădineanu și Matei Rotaru cu 11, respectiv 10 puncte înscrise.

CS Vâlcea – Agronomia București 75-59 (20-19, 24-10, 11-11, 20-19)

CS Vâlcea: Lamar Hamrick, Anton Rotaru, Georgel Burlacu, Nicolae Ciucă, Ajaypal Singh

Agronomia București: David Vaida, Mihnea Buligescu, Adrian Movileanu, Andrei Vizitiu, Dumitru Potcoavă

Spre deosebire de primul meci, cea de-a doua încleștare a stat sub semnul echilibrului în primul parțial, pe care elevii lui Hristu Șapera l-au câștigat la un singur punct: 20-19. Balanța s-a îndreptat în favoarea vâlcenilor până la pauza mare, după un al doilea sfert în care au executat foarte bine defensiv și după care conduceau cu 44-29. Realizările ofensive au lipsit cu desăvârșire în sfertul al treilea, când ambele formații au înscris doar câte 11 puncte și scorul era 55-40. Formația din Capitală nu a reușit să se mai apropie la mai puțin de 12 puncte și în cele din urmă a cedat cu scorul de 75-59.

Anton Rotaru a fost MVP-ul partidei, terminând cu 20 de puncte, 4 recuperări și 5 intercepții. Lamar Hamrick a fost în double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări, la care a adăugat 4 intercepții.

Andrei Vizitiu a fost cel mai bun jucător al Agronomiei, totalizând 15 puncte și 6 recuperări. Dumitru Potcoavă a fost principalul marcator al bucureștenilor, cu 16 puncte.

Sâmbătă, 27 mai, sunt programate meciurile Agronomia București - Corona Brașov (14:00) și Politehnica Iași - CS Vâlcea (16:30). Primul joc va putea fi urmărit pe Prima Sport 4 și Orange Sport 4, pe când cel de-al doilea în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Dan Potor/sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!