Stiri Liga I Masculin

Liga 1: CSM Târgu Mureș câștigă fără probleme împotriva Lagunei București

Liga 1: CSM Târgu Mureș câștigă fără probleme împotriva Lagunei București

CSM Târgu Mureș a trecut clar de Laguna București în derby-ul etapei a 8-a din Liga 1 la baschet masculin. Mureșul s-a impus sâmbătă (15.01) pe teren propriu cu 96-67.

George Trif i-a trimis pe parchet pe Martinic, Tălmăcean, Nistor, Borșa și Santa pentru început, iar Claudiu Fometescu a replicat printr-un prim 5 alcătuit din Pușcașu, Popescu, Stoian, Mitrică și Orbeanu.

Startul meciului a fost excelent pentru gazde, cu 14-2, singura reușită a bucureștenilor fiind semnată de Mitrică. Preț de câteva secunde, Laguna a venit la sub 10 puncte în spate după tripla lui Stăncuț, Târgu Mureș replicând cu un run de 8-2 acestui moment și Nistor a făcut 22-7. Santa și-a dus formația aproape de +20, Laguna venind până la 28-15, scorul sfertului inaugural fiind stabilit de Solopa (31-15).

Forma trupei gazdă a continuat și cu dunk-ul lui Borșa s-a făcut 43-22 la jumătatea sfertului al doilea, Laguna reușind să taie din diferență printr-un run de 7-0. Martinic și Nistor au contribuit la trecerea pragului de 20+, la pauză intrându-se cu 51-32, ultimul coș fiind marcat de Stăncuț din spatele arcului de cerc.

Mitrică a adus formația din capitală până la 53-40, dar Mureșul a replicat cu 10-0 și s-a urcat la 63-40, moment în urma căruia oaspeții n-au putut să vină la mai puțin de 20 de puncte de gazde, sfertul al treilea terminându-se cu CSM Târgu Mureș la conducere fără emoții, 79-57. Vizitatorii au pus doar 10 puncte pe tabelă în ultimul sfert, diferența maximă înregistrându-se la final 96-67.

CSM Târgu Mureș are 8-0 după acest meci în Liga 1 și se pregătește de cel mai important meci al sezonului de până acum, pe terenul Științei București. Laguna suferă al doilea eșec în Liga 1 și o să joace acasă cu BC CSU 2 Sibiu.

Goran Martinic a reușit primul double-double stagional, cu 26 de puncte și 11 recuperări, în timp ce principalul marcator al învinșilor a fost Bogdan Stăncuț (20 de puncte).

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!