Stiri Liga I Masculin

Liga 1: CSM Târgu Mureș și CS Agronomia București rămân fără eșec și după etapa a 5-a

Liga 1: CSM Târgu Mureș și CS Agronomia București rămân fără eșec și după etapa a 5-a

CSM Târgu Mureș și CS Agronomia București au învins formațiile CSU Craiova respectiv ACS Ralph Brașov în cadrul etapei a 5-a din Liga 1 la baschet masculin, jocurile disputându-se duminică, 12 decembrie.

Trupa din capitală a jucat prima, la Brașov, unde ACS Ralph conducea la finalul unui prim sfert echilibrat (18-16), Agronomia revenind în parțialul al doilea de la 29-24 cu un run de 13-3. La cabine s-a intrat cu 39-34 în favoarea oaspeților, ultimul coș fiind reușit de Buligescu.

Bucureștenii s-au desprins pe parcursul sfertului trei, în care au condus constant la peste 10 puncte, liberele precise ale lui Farini consemnând scorul 66-47 după 30 de minute.

Agronomia a depășit bariera celor 20 de puncte între pe parcursul ultimului sfert și s-a impus fără probleme la final, 83-62, pentru al patrulea succes stagional. Bucureștenii se duelează luni (13 decembrie) cu CSU 2 Sibiu într-un meci restant din etapa a 3-a, în timp ce Ralph (0-5 bilanț) merge pe terenul lui CSM Târgu Mureș (vineri, 17 decembrie).

George Farini și Mihnea Buligescu au reușit câte 17 puncte în succesul Agronomiei, Sergiu Souca fiind principalul marcator al partidei, cu 25 de puncte și 15 recuperări pentru Brașov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

CSM Târgu Mureș a controlat disputa de pe terenul lui CSU Craiova, Szabolcs Santa și colegii săi formându-și până la pauză un avantaj de 36 de puncte, scor 59-23.

Trupa antrenată de George Trif n-a permis adversarei să înscrie mai mult de 15 puncte într-un sfert și a încheiat ultimul parțial cu 36 de puncte reușite, pentru scorul final 119-52.

Mureșenii sunt la al patrulea joc în acest sezon cu 100+ puncte înscrise și au 5-0 bilanț în Liga 1, urmând să evolueze acasă cu Ralph Brașov etapa viitoare. CSU Craiova coboară la 0-4 și rămâne ultima în clasament, săptămâna următoare deplasându-se pe terenul Agronomiei București.

Sașe baschetbaliști au încheiat în double figures din tabăra învingătorilor, lideri fiind experimentații Szabolcs Santa (24 de puncte, 12 recuperări) și Goran Martinic (22 de puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, 5 intercepții). De la Craiova cele mai multe puncte le-a strâns Niki Rogobete, 11.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvasárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!