Stiri Liga I Masculin

Liga 1: CSM Târgu Mureș și CSM 2 Oradea se impun fără emoții în primele meciuri din etapa a 3-a

Liga 1: CSM Târgu Mureș și CSM 2 Oradea se impun fără emoții în primele meciuri din etapa a 3-a

Runda a treia din Liga 1 la baschet masculin a debutat duminică (21.11) cu partidele CS Politehnica Iași-CSM Târgu Mureș și ACS CNAV Eagles București-CSM CSU 2 Oradea. Cele două formații vizitatoare au câștigat fără emoții.

Mureșul a controlat partida din Copou încă din primul sfert, când s-a desprins la +15 într-o perioadă și conducea cu 25-11 la finalul parțialului. Până la pauză, formația pregătită de George Trif și-a format un avantaj de peste 40 de puncte, la cabine intrându-se cu 67-25.

Iașiul a reușit să înscrie 23 de puncte în sfertul al treilea, cel mai productiv din acest punct de vedere. Târgu Mureș a mers la cel mult 52 de puncte între pe durata acestui parțial și conducea cu 94-48 înaintea începerii ultimului sfert. Finalul a consemnat trecerea pragului celor 100 de puncte înscrise din partea ardelenilor, pentru a treia oară în actualul sezon, meciul terminându-se cu scorul 121-70.

Goran Martinic și Szabolcs Santa au reușit câte 20 de puncte pentru învingători, în double figures regăsindu-se și Ioan Borșa, David Engi Rosenfeld, Tamas Boloni respectiv Vlad Nistor. Alexandru Prodan și-a trecut în cont un double-double pentru Poli Iași (15 puncte, 10 recuperări), urmat de Horia Dragoslav (12 puncte) și Matei Popa (10 puncte, 4/7 din acțiune).

În același timp cu disputa de la Iași s-a jucat în Iris Arena din capitală și duelul dintre ACS CNAV Eagles București și CSM 2 Oradea. Doar primul sfert a fost echilibrat, perioadă în care Eagles a condus pentru puțin timp (12-11), parțialul adjudecându-l Oradea cu 16-12.

Bihorenii s-au desprins decisiv pe parcursul sfertului doi și la pauză au intrat cu 41-19, momentele bune prelungindu-se și după revenirea de la cabine, cu 57-26 la finalul sfertului al treilea.

Eagles București a bifat cele mai multe puncte în parțialul decisiv (14), dar diferența a crescut în continuare în favoarea Oradiei, care s-a impus cu 85-40.

Raul Igna (21 de puncte) și Bogdan Creț (19 puncte, 8 intercepții, 6 pase decisive) au fost principalii marcatori pentru CSM 2 Oradea, în timp ce pentru gruparea din capitală Bogdan Livezeanu Boatcă și Dimitris Ratzy Petzalis au contribuit cu câte 6 puncte.

CSM Târgu Mureș și CSM CSU 2 Oradea ajung la 3-0 bilanț după această rundă, în timp ce Politehnica Iași și Eagles București coboară la 0-3.

 

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș – Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!